Împreună!
01 Iunie 2004
În primul rând, doresc să mulțumesc tuturor timișorenilor care s-au prezentat în data de 6 iunie, la vot. Indiferent de opțiunea pe care au avut-o, cei care au votat au dat dovadă de responsabilitate civică și că sunt interesați de soarta orașului Timișoara.

Doresc, în mod special, să le mul­țu­mesc celor care mi-au acordat votul lor, și mai ales celor care și-au acordat votul și echipei mele. Consider că am obținut un rezultat foarte bun în alegeri și sunt onorat și conștient de răspunderea cu care am fost investit. Cred că rezultatul pe care l-am ob­ți­nut a fost urmarea campaniei pozitive pe care am făcut-o, a soluțiilor concrete pe care le-apros.pu

Dar rezultatul acestor alegeri ne-a arătat că avem o responsabilitate foarte ma­re față de timișoreni și trebuie să ne în­de­plinim toate promisiunile din această cam­pa­nie. Nu putem să ne îndeplinim pro­misiunile fără a avea o susținere puternică atât în Consiliul Local Timișoara cât și în Consiliul Județean Timiș. Iar această sus­ți­nere va veni, conform protocolului de co­laborare semnat, din partea aliaților noștri tradiționali - PNL și PD.
Publicat in În loc de editorial
Veniți la vot!
01 Mai 2004
Pe 6 iunie 2004 vor avea loc alegerile lo­cale, moment în care ne vom alege primarul, consilierii locali și pe cei județeni. Adică, pe oamenii care vor fi responsabili de viitorul orașului și a județului nostru pentru următorii patru ani.

În 1997, țările membre ale Uniunii Eu­ropene votau Tratatul de la Amsterdam care cuprinde drepturile cetățenilor din Uniunea Europeană. Cu toții sperăm că până la alegerile de peste patru ani, România va fi parte a Uniunii Europene. Unul dintre drepturile consfințite prin actul semnat la Amsterdam este și „dreptul cetățenilor uniunii la o bună administrație”. Nu putem, însă, să vorbim de un act administrativ corect și în favoarea ce­tățeanului, dacă cetățenii nu se implică în viața comunității lor. De-a lungul man­datului meu, m-am străduit să introduc noi modalități prin care timișorenii să se poată implica în viața orașului lor. Am să dau doar un exemplu: Consiliile Consultative de Cartier.

Am introdus aceste instrumente de „democrație participativă”, pentru că, eu cred cu tărie că spiritul civic trebuie să se manifeste zi de zi și nu doar o dată la patru ani. Dar, o dată la patru ani, avem obligația de a merge și a hotărî, în fața urnelor de vot, destinul comunității în care trăim, pentru următoarea legislatură. Este dreptul și obligația noastră!
Publicat in În loc de editorial
Timișoara europeană
01 Aprilie 2004
Începând cu cel de-al doilea week-end al lunii mai vă invităm să reînviem împreună adevăratul spirit al Timișoarei, să trăim din nou în Mica Vienă.

Începând cu 8 – 9 mai, în Piața Unirii vom încerca să-i punem împreună pe cei mai buni, talentați, dar și tinere speranțe din lumea artelor, timișoreni care să-i încânte pe timișoreni. Pe perioada verii, la sfârșit de săptămână, muzicieni, oameni de teatru, artiști plastici, dar și elevi ai Liceului de Arte Plastice vor aduce în fața noastră, în spațiul generos al Pieței Unirii, tot ce au ei mai frumos.
Publicat in În loc de editorial
Descentralizarea administrației locale
01 Martie 2004
Structura administrativă a României, pe plan național, regional și local trece, din 90 încoace, printr-un proces de reformă, care pare că nu se mai finalizează. Procesul de tranziție de la centralismul excesiv, din perioada comunistă, spre autonomia locală este în plină desfășurare.

Cred că orașele trebuie să fie elementele esențiale ale dezvoltării economico-sociale atât la nivel regional și local cât și la nivel național. Dar fără o descentralizare reală nu putem vorbi de o dezvoltare reală a comunităților locale. Fiecare comunitate trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria bunăstare economică și socială. Pentru probleme specifice, fiecare comunitate are nevoie de propriile sale soluții. Nu există rețete care să se poată aplica în mod universal.

În acest context, promovarea economică a localității trebuie să constituie preocuparea prioritară a administrației publice locale. Pentru ca o comunitate să își dezvolte cu succes economia, utilizând totodată eficient resursele financiare disponibile și care de multe ori sunt limitate, aceasta trebuie să aibă propria sa viziune, propria sa strategie de dezvoltare, care să ducă la îndeplinirea acestei viziuni.
Publicat in În loc de editorial
Echipa
01 Februarie 2004
În urmă cu câteva zile, la invitația unui cunoscut institut american am prezentat în fața mai multor colegi din administrațiile locale din țări ale Europei Centrale și de Est modelul de administrație timișorean.

Am mers acolo pentru a le explica colegiilor mei europeni de ce modelul administrativ Timișoara este unul de succes. Mesajul pe care l-am transmis a fost: suntem performanți pentru că funcționăm ca o echipă - echipa de la Primărie și echipa din Consiliul Local.

În urmă cu mai bine de trei ani, după alegerile locale din 2000, mi s-a făcut onoarea ca din rândul colegiilor mei consilieri locali să fiu ales viceprimar.

Am înțeles că fără colaborare și susținere reciprocă între executivul Primăriei și consilierii locali, treaba nu merge! Executivul primăriei – primarul, cei doi viceprimari - propune Consiliului Local proiecte de hotărâri, așteptând astfel, votul consilierilor care poate să susțină sau să respingă propunerile Primăriei.
Publicat in În loc de editorial
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517895