Nevoia de descentralizare fiscală
01 Ianuarie 2003
Unul dintre principiile esențiale care stau la baza funcționării administrației locale - principiu stipulat în Carta Europeană a Autonomiei Locale, ratificată de România încă din 1997 – este, fără îndoială, principiul subsidiarității, principiu care guvernează toate țările civilizate și care spune că adoptarea deciziilor se face de către autoritatea cea mai apropiată de cetățean. În acest sens, una din prioritățile de bază ale reformei în administrația românească trebuie să fie descentralizarea financiară.

Efectul legilor care guvernează sectorul administrației publice locale s-a simțit mai mult pe latura transferului de sarcini și mai puțin pe latura transferului de resurse financiare.

Am preluat serviciul de colectare al taxelor și impozitelor locale. Școlile și grădinițele. Personalul creșelor. Însoțitorii persoanelor cu handicap. Centralele termice. Subvenționăm termoficarea. Transportul în comun. Activitățile culturale. Spitalele… Unele fără asigurarea resurselor financiare, altele finanțate doar parțial.

O reformă reală a administrației locale, nu se poate rezuma numai la delegarea de responsabilități către autoritățile locale. Fără o abordare mult mai serioasă a segmentului descentralizării fiscale, care trebuie să asigure resursele financiare necesare unei decizii performante a administrației nu putem vorbi de reforme. Transferul de sarcini către autoritatea locală, nedublat de transferul de fonduri va afecta în mod direct procesul investițional. În lipsa investițiilor, orașele noastre vor stagna într-o zonă tot mai îndepărtată de Europa.

Publicat in În loc de editorial
Timișoara înseamnă în primul rând oameni
01 Decembrie 2002
Deseori, când ne referim la Timișoara, vorbim de Mica Viena, de Orașul Florilor, de un model economic sau de locul unde se întâlnesc diferite tradiții și culturi. Amintim de civilizație, de arhitectură și edificii, de parcuri, de monumente, de premiere... Ceea ce însă însuflețește toate acestea sunt oamenii. Timișoara înseamnă în primul rând oameni. Trebuie să știți că indiferent unde mă aflu, în țară sau în străinătate, sunt mândru să spun că sunt primarul timișorenilor.

Oamenii au stat întotdeauna la baza preocupărilor noastre. Fie că ne-ați lăudat, fie ne-ați certat, dumneavoastră ne-ați dat întotdeauna puterea să mergem mai departe. Eu, împreună cu echipa mea de la Primărie am încercat să facem totul pentru binele orașului nostru. Poate că nu de fiecare dată am reușit. Trebuie însă să știți că de fiecare dată am avut în suflet și gândire acest oraș și bunăstarea lui.

Publicat in În loc de editorial
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13760749