Amenajări de parcări din fonduri Telpark

Consiliul Local Timișoara a aprobat propunerile înaintate în vederea de re-amenajări și amenajări de parcări din fonduri provenite din exploatarea sistemului Telpark. Astfel, au fost propuse zece locații, pe care le prezentăm mai jos, și care au fost aprobate. 

1. B-dul General Ioan Dragalina

În această zonă, se simte o nevoie acută de locuri de parcare, iar staționările ocupă constant banda de circulație. Se vor executa două tipuri de lucrări.

Se vor repara suprafața carosabilă și marcajele de pe tronsonul b-dul Tinereții - Gara de Nord, unde sunt 220 de locuri de parcare, având o lungime de 741 metri.

Pe tronsonul b-dul Tinereții – b-dul 16 Decembrie 1989 se vor amenaja noi locuri de parcare în spațiul ocupat în prezent de zona verde ce separă cele două sensuri de circulație și interzicerea staționării pe benzile de circulație.

2. B-dul 16 Decembrie 1989

Pe tronsonul între b-dul General Dragalina și str. Iuliu Maniu se vor crea noi locuri de parcare, în zona verde, pe sensul de mers spre Calea Șagului și se vor reface integral amenajările de pe celălalt sens de circulație.

În zona Colegiul Bănățean – Direcția de Sănătate se vor crea noi locuri de parcare pe zona verde, pe ambele sensuri de circulație.

Pe strada Ion Ghica se va sistematiza circulația, se vor amenaja trotuarele și locurile de parcare.

3. Str. I. Văcărescu

Proiectul vizează sistematizarea circulației, repararea locurilor de parcare existente și amenajarea de noi locuri de parcare pe spațiile verzi. Se va acorda o atenție deosebită locurilor din apropierea pieței și spitalului și amenajării unei locații speciale pentru taximetrul care staționează haotic.

4. Str. Iuliu Maniu

Această stradă are poziționată în zona de separare a sensurilor de circulație o parcare de 113 locuri. Proiectul vizează reparația capitală a locațiilor existente pe o soluție cu pavele prefabricate din beton. De asemenea, se prevede extinderea numărului de locuri de parcare în porțiunea cu zona verde (spre girație).

5. Calea Șagului (zona cimitirului și str. Vulturilor)

Tot prin fonduri Telpark s-au realizat 120 de locuri de parcare pe Calea Șagului, pe zona verde, pe tronsonul b-dul Dâmbovița – str. Ana Ipătescu. Proiectul vizează utilizarea la maximum a spațiilor posibile a fi amenajate ca locuri de staționare: în zona cimitirului (acolo unde este posibil) utilizarea spațiilor verzi și redimensionarea trotuarelor; pe str. Vulturilor se vor amenaja parcări în lung pe latura cu cimitirul, iar pe Calea Șagului (în zona secției de poliție) prin reamenajarea zonei verzi, pe sensul de mers spre centru (de la b-dul Rebreanu - Dâmbovița) prin reconsiderarea zonei verzi.

6. Splaiul Tudor Vladimirescu

Sunt două zone vizate: zona autogării și zona Bisericii Betel – Spitalul CFR. Propunerea se referă la crearea de noi locuri de parcare în zona pieței (autogară) – b-dul Gen. Dragalina prin redimensionarea trotuarelor de pe malul râului Bega, consolidarea malului etc. O soluție similară este adoptată vis-a-vis, lângă ELBA. Apoi, se dorește utilizarea spațiilor disponibile din apropierea bazelor sportive și amenajarea de noi locuri de parcare și resistematizarea spațiilor din zona Spitalului CFR și a Facultății de Medicină.

7. B-dul Vasile Pârvan (str. Corneliu Coposu, b-dul Pestalozzi)

Sunt în atenția noastră două zone de maxim interes: între Facultatea de Electrotehnică și Universitatea de Vest și str. Traian Lalescu și între BRD – Parcul Poporului – Fabrica de Bere. În prima zonă există spații de parcare, proprii ale celor două unități de învățământ. Considerăm necesară suplimentarea acestora cu parcări ecologice și sistematizarea staționărilor de pe str. Traian Lalescu.

În a doua zona, circulația este perturbată prin staționări pe o bandă de circulație, pe ambele sensuri de mers (Piața Leonardo da Vinci – Parcul Poporului), iar pe str. Pestalozzi sunt improvizate locuri de parcare. Propunerea se referă la resistematizarea spațiilor, trotuarelor și a circulației printr-un proiect.

8. B-dul Simion Bărnuțiu – Take Ionescu

Se vor crea locuri de parcare prin redimensionarea benzilor de circulație, a spațiilor verzi, a zonelor de separație etc.

9. Calea Circumvalațiunii

În această zonă se dorește realizarea a două proiecte distincte. Primul, pe tronsonul Calea Aradului – Gh. Lazăr, unde trebuie luate în considerare dimensiunile benzilor de circulație, ale trotuarelor și ale spațiilor din spatele frontului stradal al blocurilor. Pentru al doilea tronson, Gh. Lazăr – Pasajul Jiul, sunt necesare locuri de parcare în zona poliției.

10. Splaiul Nicolae Titulescu

În această zonă sunt în atenția noastre trei tronsoane: zona terasei „Vaporul”, între str. Jiul și tender Grup și între S.C. ADP – malul Bega.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13772678