O casă departe de casă

Fundatia pentru Copii Ronald McDonald va finaliza până în luna mai 2007, a doua Casă Ronald McDonald din România. "Casa Ronald McDonald” este o casă construită pe lângă spitalele de copii (în cazul Timișoarei, în incinta Spitalului pentru Copii Louis Țurcanu) și unde sunt găzduite, în mod gratuit, familiile copiilor internați în aceste spitale.

Ce este Casa Ronald McDonald?

Este “o casă departe de casă”, unde se oferă găzduire temporară gratuită fa­mi­liilor copiilor internați în spital.

Casa de la Timișoara va avea parter și două nivele - la parter se vor afla două dor­mitoare, bucătărie, sală de mese, su­fra­gerie, zonă de lectură, loc de joacă pentru copii, birou manager, grupuri sanitare și dușuri, spălătorie-uscătorie, spații de depozitare. La etajul 1 se vor afla 8 camere mobilate, fiecare cu grup sanitar, iar la etajul 2 vor fi 6 camere mobilate, fiecare cu grup sanitar; terasă.

Valoarea acestei investiții se ridică la aproape 700.000 euro și este în totalitate suportată de Fundația pentru Copii Ronald McDonald, care va suporta în continuare costurile de funcționare a casei. Primăria Municipiului Timișoara acordă terenul, iar Spitalul de Copii va face selecția celor care vor fi cazați în acest loc.

Casa Ronald McDonald de la Ti­mișoara va fi amplasată în curtea din spatele Policlinicii Spitalului de Copii Louis Țurcanu.

Casa Ronald McDonald este un loc în care copiii aflați în tratament la spitalele din apropiere, regăsesc căldura de acasă și, împreună cu familiile lor, uită măcar pentru moment de problemele pe care le au. Atmosfera relaxantă și condițiile bune de întreținere le ușurează pe cât posibil suferința și le oferă starea unei vacanțe.

Peste tot în lume, oamenii au început sa vadă Casa Ronald McDonald ca pe un loc prin care o comunitate își poate demonstra solidaritatea și sprijinul pentru cei aflați în situații dificile, într-un anumit moment al vieții lor. Casa Ronald McDonald există pentru a-i ajuta pe copiii internați în spitale, dar și pe părinții lor, să treacă mai ușor peste suferință.

În prezent, există  circa 250 de Case Ronald McDonald în 25 de țări, precum Statele Unite, Olanda, Anglia, Argentina, Germania, Brazilia, Japonia, Australia, Franța etc. Aici sunt oferite gratuit mai mult de 5.000 de paturi, care pot servi în orice moment familiile aflate în dificultate. În desfășurarea în bune condiții a activității Caselor Ronald McDonald (care funcționează fără întrerupere) sunt angrenați numeroși voluntari. Efortul și dăruirea lor reprezintă cheia multora dintre realizările obținute.

Începuturile

În 1974, jucătorul de fotbal al echipei Philadelphia Eagle, Fred Hill, a cărui fetiță era bolnavă de leucemie, a petrecut zile întregi pe bănci și paturi de spitale, încercând să o țină pe micuța Kim departe de suferința și oboseala care îl doborâseră. A văzut și alte familii cu copii bolnavi, trecând prin aceleași greutăți, neavând unde să locuiască din cauza prețurilor prohibitive ale hotelurilor și s-a gândit că “trebuie să existe un loc cu o atmosferă mai prietenoasă” pentru astfel de cazuri.

Cu sprijinul financiar al coechipierilor săi și al unui restaurant McDonald's, aflat în apropiere, a reușit să pună în practică ideea doctorului Evans, directorul departamentului de Oncologie Pediatrică al Spitalului de Copii din Philadelphia, de a construi o “casă-departe-de-casă” (home-away-from-home) pentru copiii cu probleme de sănătate și familiile lor.

Astfel a luat naștere prima casa Ronald McDonald.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13772802