Lucrări de modernizare pe B-dul Tinereții

Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, coordonată de viceprimarul Dorel Borza, va continua, în anul 2003, lucrările de modernizare a infrastructurii la rețeaua de transport în comun cu tramvaiul în municipiul Timișoara. În paralel, se vor executa lucrări la rețelele tehnico-edilitare, cât și lucrări de modernizare a arterelor de circulație. Astfel, în zona Pieței Traian se vor demara lucrări pe străzile: Dacilor, Kogălniceanu, Dorobanților, Șaguna, Mihalache, inclusiv intersecția din Piața Traian. De asemenea, se vor continua lucrările de pe B-dul Tinereții, tronsonul II, zona cuprinsă între b-dul Dragalina și Iuliu Maniu, str. Preyer, Barac, inclusiv bucla de intoarcere de pe B-dul Dâmbovița.

Modernizarea B-lui Tinereții cuprinde două tipuri de lucrări. Pe de o parte a fost vizată modernizarea liniei de tramvai, iar pe de altă parte executarea lucrărilor privind amenajările stradale, trotuarele, carosabilul, zonele verzi, precum și rețelele tehnico-edilitare. În anul 2001, a fost finalizat primul tronson, cuprins între P-ța Ștefan Furtună și b-dul Dragalina, urmând ca în cursul acestui an să se finalizeze tronsonul al doilea, cuprins între b-dul Dragalina și b-dul Iuliu Maniu.

Amenajările stradale vor fi executate de S.C. DRUMURI MUNICIPALE S.A. și vor cuprinde o diversitate de lucrări. Trotuarele, de pe ambele laturi ale bulevardului, vor fi executate din pavele din beton. Bicicliștii vor beneficia de piste special amenajate de 1 m lățime, care vor fi executate din asfalt vopsit. Carosabilul, pe latura nordică a bulevardului și adiacent platformei liniilor de tramvai, va avea două benzi de circulație. Pe toată lungimea carosabilului va exista o platformă de parcare. Vor mai fi prevăzute o zonă verde, pe latura sudică, între pista de cicliști și platforma liniilor de tramvai și o fâșie de siguranță între platforma de parcare și pistă. La clădirile care au porți vor fi executate accese rutiere din pavaje de piatră naturală. Aproximativ 20 de stâlpi de iluminat ornamentali vor fi amplasați în zona verde și pe fâșia de siguranță. Pe ambele laturi ale bulevardului vor fi plantați, în alveole speciale, pomi. Zona va fi semaforizată la intersecția b-dul Tinereții cu b-dul Dragalina. De asemenea, se vor amplasa indicatoare rutiere și se vor executa marcaje rutiere din vopsea.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13855931