2008 - anul marilor investiții

Vor fi continuate și finalizate unele lucrări începute și vor fi demarate altele noi. 

Bugetul Timișoarei pe 2008 va cuprinde și cele mai importante investiții  pe care ni le propunem în acest an. Pe de o parte, vom continua unele dintre lucrările mari pe care le-am început, iar câteva vor fi și finalizate în 2008. Una dintre acestea este bulevardul Liviu Rebreanu, la care lucrările au început în 2007 și sunt realizate în proporție de 70%.

Pe cartiere există o serie de proiecte care vizează continuarea dezvoltării infrastructurii. Important este că lista acestor investiții din cartiere și ierarhizarea priorităților au fost stabilite împreună cu cetățenii din consiliile consultative de cartier.

Dincolo de proiectele pentru cartiere Primăria Timișoara  are ca principale investiții pe 2008: amenajarea Casei căsătoriilor și construirea unui sediu nou pentru Direcția de evidență  a persoanelor, cu ghișee mai multe pentru acte de identitate și de stare civilă, amenajarea Clinicii ORL și a Centrului de radiografii pulmonare, reabilitarea Pieței Iosefin, amenajarea noului sediu al Poliției Comunitare, construcția de locuințe sociale în zona Ion Ionescu de la Brad, consolidarea pasajului din Calea Șagului și a Podului Eroilor, introducerea sistemului major de canalizare în zonele Ciarda Roșie, Plopi, Urseni, Aleea Ghirodei, demararea proiectului de reabilitare a spațiilor publice în zona Cetate, continuarea proiectului de reabilitare a clădirilor istorice și de dezvoltare a turismului, implementarea sistemul de management al calității în Primăria Municipiului Timișoara, pentru care sunt în curs demersurile de certificare în domeniul calității, realizarea sistemului de eficientizare a încasărilor și cheltuielilor Regiei locale de transport public(GPS, monitorizare electronică a mijloacelor de transport și cartele magnetice în locul biletelor). De asemenea, vor fi continuate lucrările de reabilitare la  unitățile de învățământ preșcolar, primar și secundar, precum și la spitale. Vor fi modernizate parcuri și scuaruri, va fi extinsă rețeaua de apă și canalizare, cea de iluminat public, se vor face noi lucrări de amenajare și modernizare a drumurilor și trotuarelor.

Finanțări pentru timp liber

Vor continua investițiile în realizarea condițiilor necesare pentru petrecerea în mod plăcut a timpului liber. Astfel, se vor face lucrări la instituții de cultură, cum ar fi reabilitarea Palatului Culturii, în principal Sala de spectacole a Teatrului Maghiar și Teatrului German, precum și pentru reamenajarea Sălii Capitol care găzduiește Filarmonica Banatul. Vor fi reabilitate sala de sport Constantin Jude, fostă Olimpia, și complexul sportiv Bega din zona Dacia și vor fi continuate lucrările la Grădina Zoologică. Vor demara lucrările pentru reamenajarea și modernizarea parcurilor Botanic, Rozelor, Poporului pentru care se va apela și la alte fonduri decât bugetul local.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13667243