Inaugurarea Parcului Uzinei
Un teren viran de pe malul Begăi a fost transformat într-un spațiu plăcut de recreere.
Primăria Municipiului Timișoara a transformat un teren viran într-o bi­juterie ce completează salba de parcuri de pe malul Canalului Bega. Parcul Zona Uzinei se află pe malul Canalului Bega între Uzina de Apă și Podul Mihai Viteazu (str. Dorobanților), având 17.885 mp. Forma alungită a terenului a impus îm­părțirea parcului în mai multe zone compoziționale. Amenajarea lui a adus elemente peisagere noi, care nu se mai regăsesc în celelalte parcuri din Timișoara, prin patru amenajări principale (de la pod spre Uzina de Apă):
- Primul element compozițional este amenajat în scopul unei funcțiuni socio-culturale și recreative de tipul unui teatru în aer liber. Se creează astfel un punct major de interes și de atracție vizuală, care stârnește interesul în descoperirea parcului. Apropierea de pod este avantajoasă și pe timp de noapte, când, prin iluminarea coloanelor sale se creează un medalion foarte vizibil de pe pod.
- Al doilea element compozițional este reprezentat de un bazin cu trei trepte de apă, având rolul de a răcorii aerul în verile toride și a crește umiditatea atmosferică.
 - Un bazin ornamental central reprezintă cel de al treilea element, care, datorită formei neregulate, existenței stâncăriilor și a unui pod de trecere din lemn, dă senzația de lac natural.
 - Punerea în valoare a Uzinei de Apă este realizată prin amenajarea unei alei de promenadă cu bănci pentru odihnă cu copertine, pentru a proteja vizitatorii de soare și ploaie.


Au fost amenajate și locuri de joacă
De asemenea, s-au amenajat două locuri de joacă pentru copii cu grupe de vârstă diferite, formate din două ansambluri de tobogane și huțulușe, conforme cu cerințele privind siguranța și cu standardele europene.
Mobilierul este compus din bănci, coșuri de gunoi, pergole și ghivece, copertine, platforme lemnoase și un podeț. În zona teatrului în aer liber și a bazinului s-au amplasat bănci cu structură din piatră fără spătar. În parc sunt prevăzute pergole în zona ornamentală, plasate în jurul clădirii existente, cu scopul de a masca prezența acesteia și în zona grupurilor sanitare pentru a integra cât mai mult construcția în ansamblul peisagistic creat.
Materialul dendrologic plantat este format în principal din arbuști ornamentali cu flori, având o gamă variată de culori, perioada de înflorire fiind eșalonată din primăvară până toamna, sălcii și multe specii de plante perene.
Lucrările de amenajare a parcului, în valoare de 1.801.946,63 lei (plus TVA), au fost executate de SC Garden Center Grup SRL București, care, datorită depășirii termenului de execuție stipulat în contract, a fost penalizată, valoarea reală a lucrării devenind aproximativ 1.500.000 lei.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833516