Ofensiva periferiei
Pe plan mondial formularea de mai sus este asociată eforturilor pe care țările în curs de dezvoltare le fac pentru a se apropia de standardele existente în centru, adică în țările dezvoltate. Noi asociem această formulare eforturilor pe care cartierele mărginașe ale Timișoarei le fac pentru a se apropia de standardele existente în centrul municipiului Timișoara.

Ciarda Roșie este încă o zonă periferică a municipiului Timișoara, atât ca așezare geografică, cât mai ales a standardelor de urbanizare și nivelului de dezvoltare a infrastructurii. O tendință existentă pentru marile orașe ale țării, și deci și pentru Timișoara, o reprezintă creșterea numărului populației și pe cale de consecință lărgirea ariei geografice. Nu trebuie aduse în discuție prea multe date statistice pentru a demonstra faptul că în cartierul Ciarda Roșie se construiește enorm de mult și cu mult gust. Are loc o simbioză, periferia se apropie de centru, iar centru cucerește periferia. În acest context problemele edilitar-gospodărești devin mai numeroase și mai complicate.

Pe fondul unor experiențe din alte țări și în special a celor din Franța, Consiliul Municipal Timișoara a inițiat o acțiune de constituire a Consiliilor Consultative de Cartier. Cel din Ciarda Roșie este primul constituit. În prezent putem aprecia că ne-am consolidat din punct de vedere organizatoric, am stabilit o modalitate eficientă de comunicare cu Consiliul Municipal, am stabilit o serie de priorități pe care să le urmărim în rezolvare; introducerea canalizării, asfaltarea unui număr cât mai mare de străzi, găsirea unor soluții pentru transportul în comun etc.

Cetățenilor din acest cartier, prin prezenta intervenție le solicit sprijinul necesar pentru realizarea obiectivelor propuse și pe care le vom face cât mai transparente, pentru a face din cartierul nostru un loc în care să te simți acasă.

Prof. dr. Ioan Rotariu

Președintele Consiliului Consultativ al Cartierului Ciarda Roșie


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13772809