Lucrările cu finanțare europeană de la Colterm se apropie de final
Primăria Timișoara informează cu privire la stadiul implementării proiectului de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare ce are în vedere conformarea la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și creșterea eficienței în alimentarea cu căldură.
Obiectivul proiectului este îmbunătățirea calității factorilor de mediu și stării de sănătate a populației, ca urmare a investițiilor în infrastructură, impuse de politica de coeziune economico-socială a Uniunii Europene. Finalizarea sa va permite scăderea concentrațiilor emisiilor de dioxid de sulf și oxizi de azot, care depășesc limitele maxime admise în municipiu și va îmbunătăți eficiența energetică a sistemului de încălzire de care beneficiază 70 000 de gospodării.

Proiectul se derulează în perioada noiembrie 2010-decembrie 2013, valoarea totală fiind de 255.196.884 lei, fără TVA, din care contribuția financiară nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 118.666.548 lei, contribuția din bugetul de stat este de 106.799.895 lei, iar contribuția din bugetul local este de 29.730.441 lei.

Proiectul „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană” este co-finanțat din Fondul de coeziune, prin Programul Operațional Sectorial Mediu, Axa prioritară 3, Sector termoficare.

Lucrările majore ale proiectului se apropie de finalizare, situația fiind următoarea:
-Retehnologizare pompe de transport termoficare CET Timișoara Centru și CET Timișoara SUD. Lucrările au fost finalizate conform graficului de execuție  (Certificat la Terminarea Lucrărilor nr. 620/30.10.2012)
-Retehnologizarea a două cazane de apă fierbinte (CAF2 și CAF4) din CET Centru, la care lucrările au fost realizate conform graficului de execuție. (Certificat de Recepție la Terminarea Lucrărilor  nr. 1044/17.04.2013).
-Retehnologizarea a trei cazane de abur CA1, CA2, CA3 din CET Sud se derulează conform graficului de execuție. Progresul general al lucrărilor effectuate: la CAE 3: 99%, CAE 2 –terminat demontarea 100%  si montajul noilor componente 50%, CAE 1- demontarea 75%  si montaj 10%
-instalație nouă de desulfurare în CET Sud- progres general lucrări efectuate: 64%, au început testele la rece și instructajul personalului.

Pentru mai multe informații puteți vizita site-ul proiectului www.termoficaretm.ro

Nicolae Robu,
Primarul Municipiului Timișoara

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641627