Pregătirea noului an școlar Primăria Timișoara a alocat aproape 40 de miliarde de lei
01 August 2004
În bugetul pe 2004, suma alocată de Primăria Timișoara pentru lucrări de reparații și investiții la unitățile de învă­ță­mânt pe anul în curs este în jur de 40 de mi­liarde de lei.

Acești bani includ lucrări variate: de la construcții și igienizări la instalarea de cen­trale termice și instalații de încălzire.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Condiții moderne de transport
01 Aprilie 2005
Din 6 mai, 50 de noi autobuze, alb-violete vor circula pe străzile Timișoarei. Rolul lor este de a asigura condiții cât mai bune pentru transportul în comun din Timișoara și de a moderniza parcul auto al RATT. Prezentarea către public a acestor autobuze va avea loc în 5 mai în fața stadionului Dan Păltinișan.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Spitale în administrarea Primăriei Timișoara
01 Iunie 2004
În 1745, în Timișoara se construia spitalului municipal, primul din România, cu 24 de ani înaintea Vienei și cu 34 de ani înaintea Budapestei. Clădirea mai există și astăzi, situată pe strada Mărășești nr. 5 și adăpostește tot o instituție spitalicească.
Din păcate, după ce zeci de ani nu s-a făcut mai nimic, în domeniu, clădirea se află într-o situație proastă.
Conform Ordonanței Guvernului nr. 70/octombrie 2002,de la 1 ianuarie 2003 Primăria Municipiului Timișoara a preluat clădirile a patru unități sanitare din orașul nostru: Spitalul Clinic Municipal, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș”, Spitalul Clinic nr. 5 de Obstetrică – Ginecologie, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu”.
Atât în 2003 cât și anul acesta municipalitatea timișoreană a investit sume consistente de bani atât în lucrări de reparații cât și în investiții.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Modernizarea liniei de tramvai
01 Mai 2004
În momentul de față, în Timișoara se desfășoară cel mai mare program de modernizare al infrastructurii de transport public din istoria orașului nostru, domeniu în care timp de zeci de ani nu s-a făcut nimic. Primăria Timișoara a demarat lucrările de modernizare a liniei de tramvai în 2002. Pentru acest proiect, care include refacerea infrastructurii liniei de tramvai pentru 40 de kilometri, s-au investit 21 de milioane de dolari de la Banca Europeană de Investiții și 29 de milioane de dolari din surse proprii. Prin surse proprii de la bugetul local, în zonele vizate se realizează și ample lucrările rutiere care, constau în amenajarea străzilor între marginea platformei liniilor de tramvai și fronturile clădite, lucrări de iluminat stradal, refacerea rețelelor de joasă tensiune de distribuție ce deservesc consumatorii, refacerea rețelelor de gospodărire subterană, lucrări de semaforizare.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Construcția de locuințe
01 Aprilie 2004
An de an Primăria Timișoara alocă o sumă consistentă din bugetul local, atât pentru construirea de locuințe cât și pentru viabilizarea terenurilor care sunt destinate construcției de locuințe.

Cei vizați sunt atât categoriile sociale defavorizate, tinerii, dar și cei care își pot permite ridicarea unei case, Primăria realizând pentru anumite zone destinate construcției de case, lucrări de infrastructură (căi de acces, apă, canalizare, gaz etc.)
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641588