Ofensiva periferiei
01 Februarie 2005
Pe plan mondial formularea de mai sus este asociată eforturilor pe care țările în curs de dezvoltare le fac pentru a se apropia de standardele existente în centru, adică în țările dezvoltate. Noi asociem această formulare eforturilor pe care cartierele mărginașe ale Timișoarei le fac pentru a se apropia de standardele existente în centrul municipiului Timișoara.

Ciarda Roșie este încă o zonă periferică a municipiului Timișoara, atât ca așezare geografică, cât mai ales a standardelor de urbanizare și nivelului de dezvoltare a infrastructurii. O tendință existentă pentru marile orașe ale țării, și deci și pentru Timișoara, o reprezintă creșterea numărului populației și pe cale de consecință lărgirea ariei geografice.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
PROIECTE 2005
01 Februarie 2005
Unități de învățământ

Școala generală nr.20 – reabilitare sală sport;
Grădinița PN.6 – montat centrală termică proprie;
Liceul Electrotimiș – reparații canalizare;
Liceul Sportiv Banatul – reabilitare teren sport, branșament gaz;
Grădinița PP.28 – împrejmuire gard;
Școala generală nr.23 (Lic. V.Țepeș) – reabilitare grup sanitar.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Timișoara: și Ecologică și Profitabilă!
01 Februarie 2005
ECOProfit: un proiect din care are toată lumea numai de câștigat: firmele, timișorenii și administrația.

Firmele, pentru că au șansa să producă mai ieftin și mai ecologic, timișorenii pentru că vor trăi într-un oraș mai puțin poluat și vor respira un aer mai curat, și Primăria Timișoara pentru că va realiza încă unul din obiectivele sale: încă un pas în dezvoltarea unui sector al IMM-urilor, dinamic și competitiv.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Proiecte pe 2005
01 Ianuarie 2005
Nici anul 2005 nu va fi unul ușor: dintr-un necesar de aproximativ 5.000 de miliarde de lei, bugetul local este de doar 3.600 de miliarde de lei, ceva mai mare decât anul trecut (3.200 de miliarde de lei).

Cu toate acestea, anul 2005 va fi unul bogat în investiții, a anunțat primarul Gheorghe Ciuhandu. În afară de lucrările curente în care este implicată, Primăria Municipiului Timișoara va demara și câteva proiecte ambițioase. Suma totală dedicată programului de investiții al Primăriei Timișoara, pe anul 2005, este de 916.818.513.000 lei.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Realizarea Pieței de Gros și reabilitarea Pieței Iosefin
01 Decembrie 2003
Pentru acest proiect Primăria beneficiază de sprijinul financiar al Guvernului Germaniei În 3 decembrie 2003 primarul Gheorghe Ciuhandu semna contractul de finanțare a Pieței de gros din Timișoara. Valoarea acestui „cadou” al Guvernului Germaniei pentru orașul nostru este de 2.556.459 euro iar la semnarea documentului au fost prezenți din partea Ambasadei Germaniei la București, Janine Kreuz, consulul Germaniei la Timișoara Klaus Peter Marte , din partea Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW - Institutul de Credit pentru Reconstrucție al Germaniei ) – cei care au dat banii – Klaus Glaubitt, Axel Sarnitz și Jerf Hennig. Este pentru prima oară când Institutul de Credit pentru Reconstrucție al Germaniei – care este de fapt, Banca de Reconstrucție și Dezvoltare a Germaniei acordă credibilitate unei municipalități și renunță la garanții guvernamentale. Acești bani, obținuți de la Guvernul Germaniei nu mai trebuie dați înapoi.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13675072