Ce este deponeul ecologic zonal
01 August 2003
Vineri, 12 septembrie 2003, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș vă invită, începând cu ora 15,00, la Universitatea de Vest, în Aula Magna, la o dezbatere publică pe tema amplasamentului viitorului deponeu ecologic zonal Timișoara. Groapa de gunoi de la Parța trebuie închisă. Aceasta nu este doar concluzia la care au ajuns experții în domeniu, ci și reacția de bun simț a oricărei persoane care a trecut măcaro dată pe lână groapa de la Parța. Proiectul „Deponeul Ecologic Zonal Timișoara” a fost demarat în decembrie 1996, de către Primăria Municipiului Timișoara. Se dorește realizarea unui deponeu modern, conform normelor ecologice europene, cu o capacitate de depozitare suficient de mare să facă față nevoilor unui oraș în creștere. Să nu mai fie o nouă „groapă de gunoi”, o bombă ecologică, cum este groapa de gunoi de la Parța.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
E – MuniS
01 Iulie 2003
În data de 7 iulie 2003, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timișoara s-a desfășurat seminarul Soluții E-MUNIS pentru Informatizarea Administrației Publice Locale, fiind prima activitate comună în cadrul parteneriatului dintre Primăria Timișoara, firma QCT CONNECT și Institutul Fraunhofer din Germania.

În cadrul seminarului s-a prezentat și s-a lansat în România proiectul european E-MUNIS (Electronical Municipal Information Services) destinat municipalităților din Uniunea Europeana (EU) și țărilor asociate din Estul și Sud - Estul Europei (SEE). E-MUNIS este unul dintre cele mai importante proiecte de "e-administration" realizate prin programul cadru IST-FP5. Scopul evenimentului a fost de a prezenta proiectul și modul de diseminare a rezultatelor sale în România, asociat promovării transferului de tehnologie dintre țările din EU și SEE.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Sistemul de termoficare al orașului
06 Iunie 2003
În 9 iunie primarul Gheorghe Ciuhandu împreună cu prefectul Horia Ciocârlie, directorul Calor, Ioan Pițurcă, directorul economic de la Termocet, primarii din Lugoj, Deta și Jimbolia au participat la Ministerul Administrației Publice Locale la o întâlnire pentru pregătirea sezonului rece.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Sistemul Informatic Geografic (GIS)
01 Iunie 2003
Un Sistem Informatic Geografic (GIS) este o reprezentare grafică, un fel de hartă, computerizată, legată la o bază de date și care combină „straturi de hărți”, date grafice, cu diverse informații despre un imobil. În funcție de „straturile” care se combină, sunt disponibile anumite tipuri de informații. De exemplu, se pot afla despre un imobil cine este proprietarul, rețelele pe care construcția le are (apă, canal, gaz, curent electric, telefon, televiziune), materialul din care este construit imobilul, numărul de încăperi, suprafață, anul construcției, nivelul de impozitare, traseele pe unde se poate ajunge la respectivul imobil, cea mai scurtă rută, stații de mijloace de transport în comun aflate în vecinătate etc. Și asta doar printr-o simplă apăsare pe o tastă a calculatorului.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Agenția Locală de Management Energetic și Protecția Mediului
01 Mai 2003
Primăria Municipiului Timișoara a propus crearea Agenției pentru Managementul Energiei și Mediului Timișoara, în cadrul programului SAVE II al Uniunii Europene.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13674959