Deponeul ecologic zonal Timișoara
01 Mai 2003
La mijlocul lunii februarie 2003, primarul Gheorghe Ciuhandu avea o întâlnire la sediul Ministerului Integrării Europene cu ministrul Hildegard Puwak, prefectul județului Timiș, președintele Consiliului Județean Timiș, reprezentanți ai Ministerului Mediului și ai Ministerului Administrației Publice.

Întâlnirea, cerută de Primăria Timișoara, avea drept scop accelerarea formalităților de obținere a avizelor și acordurilor necesare finalizării proiectului „Deponeul Ecologic Zonal Timișoara”, proiect demarat în decembrie 1996, de Primăria Municipiului Timișoara. Decizia luată atunci: transferarea acestui proiect de la Primăria Municipiului Timișoara la Consiliul Județean Timiș. Fiind vorba de realizarea unui obiectiv major și vital pentru orașul nostru, această hotărârea a fost acceptată de primarul Timișoarei.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
e-Government
01 Aprilie 2003
În mod tradițional, interacțiunea dintre cetățean și structurile administrației se face într-un birou, cu partenerii stând față în față. e-Government se referă la modificarea acestui tip de interacțiune. Mai exact, prin e-Government, administrația va folosi tehnologia informațională (adică Internet-ul, Wide Area Networks etc) pentru a putea transforma relațiile cu cetățenii.

Aceste tehnologii au diverse finalități: o mai eficientă transmitere a serviciilor guvernamentale înspre cetățeni, un acces mai ușor al cetățeanului la informație, un management mai eficient. Rezultatele sunt: scăderea corupției, creșterea transparenței instituționale, reducerea costurilor din administrație.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Piața Istria
01 Aprilie 2003
În septembrie 2002, Ministrul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței, Miron Mitrea vizita Timișoara, promițând, într-o discuție cu primarul Gheorghe Ciuhandu sprijin financiar din fondul special al drumurilor publice pentru modernizarea drumurilor de acces în zona de locuințe executate din fonduri ANL, în Piața Istria.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Noua strategie de termoficare a orașului nostru prinde contur
01 Aprilie 2003
Viceprimarul Dorel Borza împreună cu reprezentanți din conducerea Calor și Termocet au făcut, în prima jumătate a lunii aprilie, o vizită în Germania, la Karlsruhe, la Stadt Werke Karlsruhe (Uzinele Orășenești Karlsruhe) pentru a discuta soluțiile tehnice care vor fi aplicate pentru modernizarea sistemului de încălzire din Timișoara.

Orașul Karlsruhe a fost ales ca model din mai multe considerente: Timișoara și Karlsruhe sunt orașe înfrățite, sunt de aproximativ aceeași mărime, iar sistemul de termoficare al orașului Karlsruhe este asemănător cu cel al Timișoarei (există tot doar două centrale termice). Așadar, experiența specialiștilor germani ne poate fi de ajutor.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Parcul Industrial Freidorf
01 Martie 2003
Parcurile industriale reprezintă o zonă sigură pentru realizarea de investiții importante. Conform legii, noțiunea de parc industrial este definită ca o zonă delimitată, în care se desfășoară activități economice, de cercetare științifică sau de dezvoltare tehnologică. De asemenea, terenul aferent parcului trebuie să aibă acces la drum național sau european, o suprafață de cel puțin 10 hectare și să se afle în proprietatea sau în folosința instituției care solicită titlul de parc industrial, pe cel puțin 30 de ani. Parcurile se constituie pe terenuri libere de orice sarcini și care nu fac obiectul unor litigii în curs de soluționare la instanțele judecătorești cu privire la situația lor juridică. Titlul de parc industrial se acordă prin ordin al ministrului dezvoltării și prognozei.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13675078