Reabilitarea centrului istoric al Timișoarei
30 Septembrie 2005
Unul dintre proiectele prioritare ale executivului Primăriei Municipiului Timișoara este cel care privește reabilitarea spațiilor publice din centrul istoric al orașului nostru, în vederea dezvoltării turismului. Consilierilor locali li s-a oferit deja spre studiu un proiect de hotărâre privind aprobarea participării Consiliului Local al Municipiului Timișoara în cadrul Programului Phare 2004-2006 cu acest proiect.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
City Net – orașul de mâine
30 Mai 2005
Cum ar fi ca, în câțiva ani, fiecare locuință din Timișoara să fie conectată la cablu cu fibră optică care să permită fiecărui timișorean posibilitatea de a se conecta la ce rețea de telefonie, internet sau televiziune prin cablu dorește, fără să plătească costuri suplimentare? Ei bine, acest proiect este chiar posibil – poartă numele de CityNet și Guvernul României caută un oraș pentru implementarea proiectului pilot.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Reabilitarea clădirilor istorice
01 Noiembrie 2004
Timișoara are cea mai extinsă zonă protejată de monumente istorice din România. Niciunde în țară nu se înregistrează o asemenea bogăție și varietate arhitecturală ca în Timișoara. Din păcate, însă, multe din clădirile care sunt parte componentă a acestei zone istorice, se află într-un avansat stadiu de degradare. În bună măsură datorită faptului că proprietarii și co-proprietarii acestor clădiri nu au banii necesari pentru a-și reface clădirile în care locuiesc. Printr-o simplă plimbare din Maria până în Fabric, oricine poate să observe degradarea constantă a acestor clădiri.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Parteneriat public – privat pentru Spitalul Clinic Municipal
01 Octombrie 2004
În 1994 au fost începute lucrările de construcție ale unui nou Spital Clinic Municipal, urmărind reunirea a cât mai multor secții ale vechiului spital într-o singură locație, aflată pe Calea Torontalului. Proiectul nu a putut fi finalizat din lipsă de bani. Din acest motiv, după mai multe întreruperi, din 2000, lucrările de construcție au fost oprite. În prezent, clădirea noului Spital Clinic Municipal este realizată în proporție de 30%. Conform Hotărârii Guvernului nr. 866/ 2002 construcția (în stadiul de execuție în care se găsește), a trecut în proprietatea Primăriei Timișoara, la fel ca și celelalte clădiri în care își desfășoară activitatea Spitalul Clinic Municipal. În aceste condiții, Primăria Timișoara, continuând tradiția aplicării unor politici locale inovatoare puse în slujba cetățenilor, a găsit o soluție modernă și eficientă pentru a găsi fondurile necesare finalizării și exploatării noului Spital Clinic Municipal și anume realizarea unui Parteneriat Public Privat.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
Locuri de parcare din fondurile sistemului de parcare Telpark
01 Septembrie 2004
În 1998, Consiliul Local Timișoara aproba prin hotărârea numărul 153 implementarea sistemului de parcare Telpark, SC "Administrarea Domeniului Public" SA (ADP) fiind responsabil cu gestionarea sistemului, Timișoara fiind un oraș care a făcut pionierat în implementarea sistemelor de parcare.
Publicat in Proiecte importante ale municipalitatii
<<1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, >>

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641392