Piața Plevnei modernizată

Piața Plevnei este situată în zona de locuit din apropierea Pieței Maria și a Parcului Alpinet și este una dintre puținele obiective recreative ale Timișoarei, realizată într-un stil regulat, clasic. 

Propunerile de lucrări din Cadastrul Verde al Municipiului Timișoara, care se pliază pe actuala concepție peisagistică a scuarului, cu menținerea funcționalității acestuia, au determinat Primăria Timișoara să demareze în cursul acestui an ample lucrări de modernizare și de punere în valoare a Scuarului Piața Plevnei.

În primul rând, vizitatorul va fi întâmpinat încă de la intrare de o cascadă de mușcate plantate în coșurile balustradelor, iar în toamna acestui an, rabatele cu crizanteme vor completa prin coloristica lor aspectul peisagistic. Scuarul a fost remobilat cu bănci noi și coșuri pentru hârtii în concordanță cu stilul parcului; s-au refăcut în întregime aleile folosindu-se pavele în două culori, s-a reparat și vopsit gardul original împrejmuitor. Pentru a întregi farmecul clasic al scuarului, au fost montați șapte stâlpi de iluminat ambiental, în stil clasic, din fontă și fier forjat. Un sistem de irigație modern, prevăzut cu un sistem electronic de declanșare și programator automat de funcționare a aspersoarelor va deservi zona verde, asigurând irigarea peluzelor.

O intervenție majoră asupra aspectului peisagistic al parcului s-a făcut prin realizarea unei lucrări de artă, proiect realizat de Linda Menczel. Lucrarea care are ca temă "Lecția despre cub”, inspirată din poezia lui Nichita Stănescu, a fost desemnată câștigătoare în urma concursului de lucrări lansat de Fundația Interart “TRIADE” în vara anului 2004.

Realizată din granit și marmură, sub forma unor cuburi în alb și negru, încadrându-se perfect în spațiul regulat al parcului, lucrarea completează prezența monumentală “Gheorghe Doja” într-un loc încărcat de istorie, aducând vieții culturale timișorene acea dimensiune filosofică atât de necesară astăzi. Ansamblul de lucrări a fost realizat cu concursul mai multor societăți comerciale de profil, valoarea totală ridicându-se la peste un miliard și jumătate lei (150.000 RON).

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 22.04.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 12531689