Puncte de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Având în vedere Directiva UE privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE), transpuse în legislația româna prin Hotărârea Guvernului nr. 448/2005, care la art. 5, alin. 1, stabilește în sarcina autorităților publice locale obligația de a colecta separat DEEE de la gospodăriile particulare, Primăria Timisoara a stabilit, împreuna cu operatorul de servicii publice de salubrizare SC RETIM SA, patru puncte de colectare a acestor tipuri de deșeuri.

Locațiile sunt următoare:â

 1. punct colectare DEEE - Calea Torontalului nr. 94;
 2. punct colectare DEEE - Calea Moșniței nr. 3;
 3. punct colectare DEEE - Calea Chișodei nr. 3;
 4. punct colectare DEEE - Aleea Avram Imbroane nr. 70.

Punctele de colectare sunt dotate cu containere speciale, în care cetățenii pot depune următoarele tipuri de deșeuri de echipamente electrice și electronice:

 • aparate de uz casnic de mari dimensiuni;
 • aparate de uz casnic de mici dimensiuni;
 • echipamente informatice și de telecomunicații;
 • echipamente de larg consum;
 • echipamente de iluminat;
 • unelte electrice și electronice (cu excepția celor industriale fixe de mari dimensiuni);
 • jucării, echipamente sportive și de agrement;
 • dispozitive medicale (cu excepția tuturor produselor implantate si infectate);
 • instrumente de supra­veghere și control;
 • distribuitoare automate.

Punctele de colectare a aces­tor tipuri de deșeuri, funcționează din data de 1.11.2005 și, până în acest moment, s-au colectat circa 500 kg de diverse DEEE.

Reamintim tuturor cetățenilor că programul de funcționare a acestor puncte de colectare este între orele 8.00 - 20.00, zilnic, inclusiv în zilele nelucrătoare.

Cetățenii pot obține informații suplimentare referitoare la tipurile de deșeuri ce se colectează, la punctul de colectare cel mai apropiat și la modul de pregătire și preluare a deșeurilor la sediul SC RETIM SA, telefon 499490.

Nepredarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice de către posesorii, persoane fizice și juridice, la punctele de colectare stabilite în acest scop, se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 - 1.000 RON, pentru persoane fizice și între 2.500 - 5.000 RON, pentru persoane juridice, conform art. 13, alin. 1, lit. a ,din HG 448/2005 privind deșeurile de echipamente electrice și electronice.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397557