Timișoara Ecologică

Menținerea și mărirea spațiilor verzi pe cap de locuitor constituie unul dintre obiectivele speciale ale programului Timișoara Ecologică.

Eforturile Primăriei s-au concretizat prin plantări de material dendrofloricol, realizate prin completarea aliniamentelor stradale, în parcuri, squaruri, cartiere (s-au plantat în jur de 10.000 de diferite specii de arbori, arbuști și plante ornamentale) și la perdeaua de protecție a municipiului (peste 20 ha). În paralel, se desfășoară acțiuni de identificare și defrișare a arborilor, în special a plopilor și sălciilor, urmate de specii de arbori a căror vârstă și stare ecologică precară recomandă defrișarea.
De la începutul acestui an și până în prezent, ca urmare a solicitărilor cetățenilor, asociațiilor de proprietari/locatari, s-au defrișat peste 100 arbori și s-au făcut intervenții pentru corecție la mai mulți de 3.500 de arbori.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare pentru a elimina riscul unor accidente sau a unor distrugeri de bunuri. În aceste zile, ca urmare a furtunii și ploilor căzute, nu au fost semnalate evenimente deosebite, intervențiile făcute în timp util ducând la înlăturarea ramurilor căzute în mai multe locații din oraș: 16 Decembrie 1989, Bran, Calea Aradului, Capitol, Vasile Lucaci, București, Take Ionescu, Facultatea de Construcții etc.
Solicităm societăților comerciale, altor instituții care dețin imobile cu grădini și curți cu vegetație îmbătrânită (fostul Abator, COMTIM, CFR, Solventul, Modern, Universitatea de Vest) etc., precum și persoanelor fizice, să ia măsurile necesare și să intervină în timp util pentru a preveni apariția unor fenomene nedorite.
Menționăm că pentru tăierea arborilor, proprietarii de imobile sau terenuri private au obligația de a solicita aprobarea Primăriei și de a planta în loc alți arbori ornamentali.
Defrișarea abuzivă a arborilor constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor HCL nr. 349/2002 cu amenzi situate între 200 - 1000 lei RON, și cu plata evaluării valorii dendrologice - ecologice a arborilor.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13518065