Deschiderea ZOO

Lucrările de amenajare și modernizare a Grădinii Zoologice din Timișoara au intrat în linie dreaptă, ținând cont că la 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, municipalitatea timișoreană dorește să redeschidă acest obiectiv.

Chiar în aceste zile se pun bazele colaborării cu Grădina Zoologică din Szeged, oraș înfrățit cu Timișoara, în vederea populării habitatelor nou create cu animale, unele dintre ele neexistând până acum la nicio grădină zoologică din România.

Săptămâna trecută, cu ocazia ședinței comune a Consiliului Local Timișoara și a Consiliului Local Szeged a fost semnat protocolul de colaborare între cele două grădini zoologice din cele două orașe înfrățite, care prevede cooperarea și schimbul de experiență și de animale între acestea.

În cursul acestei luni, vor sosi de la Szeged primele animale care vor popula Zoo Timișoara, în baza parteneriatului semnat și a bunelor relații existente între cele două municipalități. Astfel, de 1 Iunie vizitatorii vor fi întâmpinați cu multe surprize deosebit de plăcute, dintre care menționăm: ursul brun, cerbul carpatin, canguri, emu, guanaco, struți, capybara, pecari, pisica sălbatică, maimuțe, păsări de apă, animale care se încadrează în Kinder ZOO (țestoase, capre cameron, hamsteri etc.).

Mai multe detalii, însă, în numărul viitor.

Vă așteptăm, așadar, la Zoo din 1 Iunie!

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678102