Plantări de arbori în Timișoara

Copacii care au fost plantați în zonele Bucovina și Mehala au coroane bogate și sunt rezistenți la condițiile climaterice.

Peste 500 de arbori au fost plantați în această primăvară în zonele Bucovina și Mehala. Primăria Timișoara a continuat astfel programul de înfrumusețare a orașului. Arborii, achiziționați de la pepiniere din Ungaria și Olanda, sunt de o calitate deosebită, cu coroana bogată și cu o rezistență mare la condițiile climaterice. Tehnica plantării este nouă, datorită caracteristicilor materialului dendrologic achiziționat. Lângă fiecare copac sunt introduse două tuburi care înconjoară balotul subteran de pământ în care sunt rădăcinile, pentru udarea suplimentară în perioada de secetă accentuată și fertilizarea periodică.

Lucrările de plantare au fost executate de S.C. DRUFEC CONS CF S.R.L., iar finanțarea (250.000  RON) a fost suportată de către Primăria Municipiului Timișoara.

Apel către timișoreni

Facem apel pe această cale la toți cetățenii Timișoarei de a fi solidari cu acțiunile Primăriei de înfrumusețare a orașului, pentru a păstra ceea ce s-a realizat și de a lua atitudine civică împotriva tentativelor de distrugere. Totodată, rugăm cetățenii să întrețină acești arbori prin udări repetate.

Primăria Municipiului Timișoara a finalizat, în anul 2005, Cadastrul verde, adică inventarul tuturor copacilor existenți în parcuri, scuaruri și  aliniamente stradale. S-a putut astfel realiza necesarul de arbori care trebuie să fie plantați pe aliniamente, rezultând 30.000 de bucăți. Programul de plantări se va extinde până în 2010.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851839