Locurile de joacă, siguranță și modernizare

Nu lăsați copiii nesupravegheați și adresați-vă Serviciului Administrare Mediu Urban din cadrul Primăriei când constatați degradări sau defecte ale echipamentelor de joacă.

Primăria Municipiului Timișoara a împărțit spațiile de joacă în două mari zone - la Nord, respectiv la Sud de canalul Bega -,  pentru îndeplinirea cerințelor esențiale de securitate prevăzute de legislația în vigoare. Municipalitatea a organizat licitații deschise în vederea atribuirii serviciilor de amenajare, reamenajare de noi locuri de joacă și de întreținere a celor existente.

În urma acestor licitații, au fost încheiate contracte cu cele două societăți câștigătoare: S.C. Bindalim S.R.L. și S.C. Drufec Cons. Cf. S.R.L.

Respectați regulamentele

În Timișoara există 154 de spații de joacă funcționale, dintre care 75 situate pe spații verzi, 43 la grădinițe și 36 la școli. În urma inventarierii anuale, s-au propus spre desființare cinci dintre ele: cele situate pe Intrarea Onoarei, Str. Tapia, Str. Vârcuși (Poeziei), Intrarea Râului, respectiv pe Str. Mureș colț cu Calea Martirilor.

Modernizarea locurilor de joacă demarată de Primăria Municipiului Timișoara (Parcul Ion Vidu, Parcul Clăbucet, Piața Vidraru, Piața Dacia, etc.), înseamnă nu numai echipamente de joacă sigure, ci și afișarea unor extrase din regulamentele de folosire în siguranță a echipamentelor.

Intervenții zilnice și săptămânale

Anul acesta, prin cele două firme numite mai sus, s-au făcut zilnic, respectiv săptămânal intervenții la locurile de joacă. Din păcate, degradările și distrugerile echipamentelor se produc din cauza exploatării necorespunzătoare, a folosirii lor de către copii cu vârsta de peste 14 ani, a furtului de piese. În multe locuri de joacă a fost sesizată prezența unor cetățeni fără adăpost sau a unor indivizi certați cu cele mai elementare norme de bun simț și conviețuire civilizată, care au produs degradarea continuă a acestor spații.

Atenționăm în special părinții copiilor cu vârsta sub șapte ani să nu-i lase nesupravegheați și să se adreseze de urgență Serviciului Administrare Mediu Urban din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, la numărul de telefon 408437, ori de câte ori constată degradări sau defecte ale echipamentelor de joacă.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851966