Inventarierea problemelor de mediu

Înființarea Direcției de Mediu, în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, a avut ca rațiune realizarea unei strategii de mediu și mai ales implementarea măsurilor și obligațiilor legale privind protecția mediului, care să asigure un mediu de viață sănătos și curat, dar și pentru implementarea măsurilor de îmbunătățirea a microclimatului, de înfrumusețarea și protejare a peisajului urban.

Legislația privind protecția mediului prevede pe lângă măsurile pentru protecția așezărilor urbane și o serie de responsabilități și obligații care revin autorităților administrației publice locale și celorlalte persoanelor juridice și fizice, în ceea ce privește regimul deșeurilor, conservarea biodiversității, protecția apelor, atmosferei și gestionarea zgomotului ambiental, dar și reglementări privind protecția solului și ecosistemelor terestre.

Direcția de Mediu prin Serviciul Protecția Mediului a demarat activitatea de inventariere a problemelor de mediu și o campanie de aducere la cunoștința cetățenilor, instituțiilor și societăților comerciale a obligațiilor legale ce le revin.

Într-o primă etapă, a fost verificat modul în care se gestionează deșeurile în Timișoara, dându-se o atenție deosebită porților de intrare în oraș, cunoscut fiind faptul că, aspectul acestora generează vizitatorilor o primă impresie asup-ra Timișoarei. Din verificările efectuate pe principalele penetrații în municipiu și stațiile CFR aflate pe raza municipiului Timișoara, având ca tematică modul de gestionare al deșeurilor, s-a constatat că, în aceste locații, gestionarea deșeurilor este deficitară, ca urmare a containerelor insuficiente pentru cantitatea de deșeuri rezultată. Din acest motiv, deșeurile menajere, într-o cantitate impresionantă, erau depozitate în locuri neamenajate.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13327694