Noutăți la ZOO!

Dacă nu ați mai fost în ultimul timp pe la Grădina Zoologică, este momentul să vă faceți timp și să dați o fugă.

Ultima achiziție de la Zoo este un acvariu, din sticlă cu toate dotările necesare funcționării. Acesta a fost pregătit temeinic cu sprijinul unor mari iubitori și crescători de pești din Timișoara. Varietatea mare de specii, coloritul cât și comportamentul acestor pești a fost un factor determinant în alegerea Cichlidelor africane din lacul Malawi. Dacă nu știți cum arată Cichlidele africane din lacul Malawi, vă așteptăm la Zoo, de marți până duminică, între 10,00 - 17,00, accesul fiind gratuit.

Lacul Malawi este al nouălea lac ca mărime din lume, apele limpezi cât și varietatea mare de specii, coloritul, comportamentul în perioada de împerechere cât și lupta pentru teritoriu, oferă un adevărat spectacol.

Acești pești nu sunt întâlniții prea des în pet-shopuri, acvariștii ferindu-se de aceștia deoarece necesită un acvariu cu un litraj mare de apa. Nu se folosesc plante în acvariile de cichlide africane, deoarece în Lacul Malawi nu se întâlnesc decât zone întinse de nisip și piatra.

Speciile de pești din acvariu sunt următoarele: Melanochromis  chipokae, Copadichromis borleyi Kadango Red Fin, Labidochromis caeruleus, Sciaenochromis fryeri, Maylandia membe deep, Cyrtocara moorii.

Extinderea Grădinii Zoologice

La Zoo continuă programele de dezvoltare conform principiilor grădinilor zoologice: conservarea biodiversității, educație și sensibilizarea publicului.

Lipsa orelor aplicate de biologie-zoologie din programele școlare și urbanizarea publicului țintă al unei grădini zoologice – copiii, ne determină să atragem publicul către mediu și animale. În acest sens, se află în stadiu de Studiu de Fezabilitate proiectul ”Clădire educațională multifuncțională la Grădina Zoologică”, construcție care ar aduce multe avantaje copiilor și școlilor din oraș și din județ, deoarece, prin intermediul acesteia, ei s-ar putea apropia mai mult de habitatele animalelor, de animale și nu în ultimul rând de natură.

Cum va arăta clădirea?

Clădirea urmează să fie așezată la intrarea în grădina zoologică și va cuprinde următoarele:

  • acvarium pentru diversificarea și creșterea numărului de animale expuse;
  • sală educațională-polifuncțională;
  • spații de cazare pentru copii, limitate ca număr pentru organizarea în timpul vacanțelor a unor activități de tip tabără;
  • spațiu pentru administrația grădinii zoologice.

www.zoo-timisoara.ro

De curând a fost lansată pagina de internet a Grădinii Zoologice din Timișoara, pagină care poate fi accesată la adresa www.zoo-timisoara.ro sau pe www.primariatm.ro. La această adresă, cei interesați pot afla mai multe informații despre Grădina Zoologică - scurt istoric, galerie foto, habitate, program de vizitare etc.

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13641487