Noi locuri de joacă pentru copii

În septembrie, Primăria a amenajat două noi locuri de joacă, unul în zona Ion Ionescu de la Brad și unul pe strada Cerna.

Este vorba de spațiul de joacă situat pe Str. Gabriela Tako, între blocul A 70 și complexul "PAPILA" din zona I. I. de la Brad. Astfel, pe o suprafață de 375 mp, s-au ridicat deșeurile, s-a cosit iarba și s-a nivelat terenul, s-a montat un complex de trei tobogane “Sebeș - Alba”, un leagăn cu două locuri, două cumpene și o groapă de nisip împrejmuită de o bordură deasupra căreia s-au montat gradene de protecție din lemn bine finisat. Nu lipsesc din dotarea acestui loc de joacă coșurile de gunoi, panoul cu instrucțiunile de utilizare ale echipamentelor de joacă și bineînțeles gardul împrejmuitor.

Pe strada Cerna

În cazul reamenajării locului de joacă situat pe strada Cerna, într-o zonă de blocuri, s-a dublat suprafața vechiului de joacă, având acum 300 mp. S-a înlocuit gardul de lemn cu unul metalic de 1,70 m înălțime. S-au recondiționat și vopsit leagănele, rotativa și mesele de ping - pong, inventarul spațiului de joacă fiind armonios completat cu încă o rotativă, o cumpănă și o groapă de nisip.

La solicitarea timișorenilor

Venind în întâmpinarea numeroaselor solicitări sosite pe adresa sa, atât din partea Consiliilor Consultative de Cartiere, cât și a Asociațiilor de locatari riverane, Primăria Timișoara s-a implicat începând din luna aprilie a acestui an, într-o amplă acțiune de reamenajare, modernizare și reabilitare spațiilor de joacă de pe raza municipiului nostru.
Amenajarea acestor locuri de joacă corespunde atât doleanțelor exprimate în numeroase sesizări ale cetățenilor din zonă, cât și strategiei Primăriei Municipiului Timișoara în ceea ce privește înființarea de noi spații de joacă pe raza municipiului nostru, cât și modernizării celor deja existente.

Sperăm că acest spațiu de joacă va oferi copiilor din zonă momente de bucurie și destindere.

 Până la finalul anului

Programul de amenajare de locuri de joacă continuă.

Astfel, în cartierul Ronaț a început, de puțin timp, amenajarea a două noi locuri de joacă, preconizându-se ca până la sfârșitul anului să fie finalizat cele puțin unul dintre acestea.

De asemenea, tot până la sfârșitul acestui an, urmează să fie reamenajate și modernizate locurile de joacă situate pe strada Lorena, Renașterii (lângă Liceul Energetic) și Silistra.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13327681