Manifestări organizate pentru Ziua Mediului

Școlarii au fost încântați de concursurile la care au participat, iar municipalitatea a încercat să atragă cetățenii în protejarea ambientului din municipiul nostru.

Câteva organizații cu responsabilități de mediu din Timișoara au decis ca anul acesta de Ziua Mediului, 5 iunie, să-și unească forțele pentru realizarea unui eveniment special, într-un spațiu deschis, reprezentativ pentru oraș. Sub sloganul "Cu toții protejăm mediul” partenerii acestui proiect: Aquatim, Direcția Apelor Banat, Retim, Agenția Regională de Protecție a Mediului și Inspectoratul Școlar Timiș și-au dat întâlnire în Piața Unirii cu circa 200 elevi de diferite vârste de la 13 școli din Timișoara, care s-au întrecut într-o serie de concursuri inedite: Cursa pubelelor, Cursa găleților de apă, Cu mingea la pubelă, Zmeul zburător și Ce știi despre mediu?

Întâlniri în cartiere 

Primăria a marcat această zi și prin realizarea broșurii “CO2 gazul vieții sau al morții”, prin care se reliefează implicațiile pe care dioxidul de carbon le are asupra vieții. Totodată, au fost prezentate preocupările municipalității timișorene de a menține un aer curat și sănătos pentru locuitori și legăturile dintre CO2 și viitoarea zonă metropolitană Timișoara. Prin programul “Timișoara Ecologică” municipalitatea își propune promovarea energiilor neconvenționale, mărirea suprafeței de spații verzi, gestionarea apei potabile. În ziua de 5 iunie Primăria, prin Direcția de Mediu, a organizat în mai multe puncte din oraș: zonele Dacia, bd. Sudului, Șagului, Piața Unirii, Lipovei întâlniri cu cetățenii pentru discutarea problemelor de mediu. S-au împărțit materiale care promovează un mediu mai curat, punându-se accentul pe implicarea directă a cetățenilor.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851962