Noi fântâni publice vor fi forate

În fiecare an, municipalitatea realizează zece noi foraje, în diferite cartiere ale municipiului, la solicitarea cetățenilor.

Alimentarea cu apă potabilă a Timișoarei se asigură din sistemul centralizat de distribuție, având ca surse Canalul Bega și foraje de adâncime medie. Fântânile publice forate constituie o sursă alternativă de apă, dar și o sursă de siguranță în cazul în care sursa principală ar putea să fie afectată.

În prezent, în Timișoara există 82 de fântâni publice forate în diferite cartiere, la care din acest an se vor adăuga încă zece. În fiecare an, Primăria realizează zece noi fântâni forate. Evaluarea programului arată că în iulie și august se fac licitațiile, din septembrie începe execuția și se vor finaliza până la sfârșitul acestui an. Pentru stabilirea amplasamentelor, s-au luat în considerare propunerile venite de la cetățeni.

Amplasamentele

Astfel, locațiile noilor foraje sunt: Calea Șagului-lângă blocul nr.31; Cartier Fabric-strada Telegrafului colț cu strada M. Kogălniceanu; zona Calea Lipovei- strada Leandrului; Cartier Ciarda Roșie-strada N. D. Cocea la intersecție cu strada Humulești; zona centrală-strada Alba Iulia (se face foraj pe locul cubului, unde există o fântână, dar are alimentare de la rețeaua orașului); Piața Traian; zona bd. Dâmbovița- strada Iorgovanului; Cartier Mehala-strada Mircea cel Bătrân la intersecția cu Livezile; zona Cantina Electrotimiș; Cartier Freidorf-strada Podgoriei la intersecția cu I.Slavici.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851973