Pentru reducerea nivelului zgomotului

O metodã de reducere a efectelor zgomotului sunt barierele fonice, care au început să fie amplasate. Primăria Timișoara a realizat Hărțile strategice de zgomot pentru traficul rutier, feroviar și tramvaie, aeroport și zgomot produs de unitățile IPPC (unități care pot produce impact major asupra mediului).

Întocmirea hărților de zgomot a fost necesară pentru a cunoaște zonele cele mai intens poluate fonic.

Astfel, zgomotul produs de traficul rutier este cel care perturbă în cea mai mare măsură sănătatea locuitorilor din Timișoara.

Depășirea valorilor limită este cauzată în principal de: creșterea numărului de autovehicule, gradul avansat de uzură a unora dintre ele, lipsa centurii ocolitoare pentru trafic greu.

Zone unde cu depășiri ale valorii maxime admise sunt străzile: Miresei, Calea Aradului, Amurgului, Demetriade, Gheorghe Adam, Dorobanților, Ștefan O. Iosif, bd. Liviu Rebreanu, C. Brâncoveanu, Calea Șagului, bd. 16 Decembrie 1989, bd. Iuliu Maniu, Gen. Dragalina.

O metodă de reducere a zgomotului o constituie montarea de panouri fonoabsorbante de-a lungul principalelor artere de circulație (Calea Lugojului, Calea Aradului, Calea Șagului), și în zonele unde poluarea fonică depășește valorile maxime admise (grădinițe, școli).

Metoda a fost deja pusă în aplicare pe Calea Aradului, nr. 56, în dreptul “Grupului Școlar Agricol Iulian Dracea”.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397338