Implicare

În 31 martie 2007, WWF (World Wide Fund for Nature) organiza pentru prima dată Earth Hour. Acest eveniment este cea mai importantă acțiune de conștientizare cu privire la schimbările climatice. Milioane de oameni și mii de companii sting luminile timp de o oră, demonstrând în acest mod cu privire la o problemă majoră a zilelor noastre: încălzirea globală. Orașul Timișoara se alătură și el acestui demers.
Anul acesta, Ora Pământului va fi sărbătorită în data de 28 martie. Timișoara participă la acest eveniment în calitate de oraș “Partener Oficial”, alături de alte 300 de orașe din 60 de țări de pe întreg globul. Scopul este de a trage un semnal de alarmă la amploarea pe care a luat-o încălzirea globală și efectele negative ale acesteia. Totodată se impune un efort concertat pentru reducerea poluării planetei.

Pentru a marca Ora Pământului, muni­ci­pa­litatea a hotărât ca sâmbătă, 28 martie între orele 20,30-21,30 să se stingă iluminatul pu­­blic în Piața Unirii din Timișoara.

Pri­­­­măria Municipiului Timișoara solicită spri­jinul tuturor cetățenilor ca prin im­­plicarea în acest demers, să stingă lu­­minile în locuințele lor, reducând astfel consumul de energie electrică. De asemenea companiile, societățile co­merciale, instituțiile publice din mu­nicipiul Timișoara sunt invitate să stingă timp de o oră lumina în incintele lor. Ora Pământului este un mijloc de promovare a soluțiilor de combatere a schimbărilor climatice și de transmitere către cetățenii Timișoarei a unui mesaj ecologic, de promovare și conștientizare a unei conduite ecologice voluntare, în vederea gospodăririi durabile a resurselor energetice, neregenerabile și epuizabile, a declarat viceprimar Adrian Orza. Cu această ocazie, toți timișorenii sunt așteptați în Piața Unirii între orele 20,00 - 22,00, la evenimentul “Sidewalk Astronomy - Astronomia pe trotuar”. În piață vor fi prezenți un grup de astronomi amatori și profesioniști de la Observatorul Astronomic din Timișoara, Universitatea de Vest și Astrocluburile “ALTAIR” și “ANTARES”. Ei vor face observații astronomice, prezentări ale instrumentelor și ale obiectelor cerești.

Observațiile astronomice se vor efectua doar în condiții meteo favorabile (cer senin).

Acest eveniment se înscrie în programul de activități al Anului Internațional al Astronomiei 2009.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409808