Plantări în Timișoara Ecologică

În cursul lunilor februarie și martie, condițiile climatice fiind destul de favorabile, au continuat plantările de arbori în orașul nostru.

Prin conceptul „Timișoara eco­logică” se reactualizează programul pentru realizarea obiectivelor pentru anul 2009 care include și efectuarea plantărilor de material dendrologic pentru aliniamentele stradale.
 

Acest program este completat de numeroasele activități desfă­șurate sub egida „Luna plan­tării arborilor”, activități or­ganizate de Regia Națională a Pădurilor - Direcția Silvică Ti­miș în co­laborare cu Ministerul Me­diului și Gospodăririi Apelor - Agenția pentru Protecția Me­diului Ti­miș, Primăria Mu­nicipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea de Științe Agricole și Me­dicină Veterinară a Banatului, Grupul Școlar Silvic Timișoara, Oficiul Județean de Poștă, Asociația Fi­latelică Timișoara.2000 de arbori plantați în 2 luni
Astfel în anul 2009, în cursul luni­lor februarie și martie, condițiile climatice fiind destul de favorabile, au continuat plantările de arbori în municipiul Timișoara. Arborii plantați sunt conform stan­dardului european, cu balotul în pânză de sac și plasă de sârmă, circumferința la un metru de la colet de 14-16 cm, 2-3 m înălțime, cu coroana formată, sau altoiți la 2m față de colet.

De la începutul anului până în prezent s-au plantat 1958 buc. arbori din speciile Prunus x Acolade, Prunus sargentii „Rancho”, Parotia persica, Prunus serrulata „Royal Burgundii”, Prunus padus „Nana”, Acer negundo „Flamingo”, Magnolia kobus, Catalpa bignonioides „Nana”, Sophora japonica „Pendula”, Albizzia julibrissin, Crataegus laevigata „Paul Scarlet”, Liquidamber styraciflua, Tilia platthyphyllos, Tilia americana pe mai multe străzi: Ion Ghica, Louis Pasteur, Alexandru Golescu, Virtuții, Colonel Enescu, Privighetorilor, Văcărescu, Asănești, T. Grozăvescu, Turda, Lorena, Samuil Șagovici, Herculane, Măslinului, Felix, Ion Rațiu, Rudăria, Aprodu Movila, Secerei, Titus Mureșan, V. Lupu, Izlaz, urmând ca lucrările să continue și în celelalte zone.

Îngrijirea copacilor
Solicităm pe această cale tuturor cetățenilor să sprijine eforturile Primă­riei Municipiului Timișoara și să pro­tejeze acești arbori (care deși au un sistem de protecție subteran sunt vul­nerabili în partea aeriană) întrucât cos­turile pentru achiziționarea, plantarea, ancorarea și întreținerea unui astfel de arbore sunt de aproximativ 150 euro/buc. Menționăm că în acest an se prevede plantarea a peste 5000 arbori pe aliniamentele stradale în special unde s-au definitivat lucrările de reabilitare a străzilor, acolo unde aliniamentele de arbori sunt îmbătrânite sau lipsesc. Nădăjduim ca împreună, pri­măria și cetățenii, să realizăm pro­­gramul „Timișoara Ecologică” prin plantarea de arbori ce vor îmbunătăți calitatea aerului pe care-l respirăm toți și vor da Ti­mișoarei în­fățișarea de „oraș verde”.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409366