Locuri de joacă

Mai multe spații de recreere au fost reamenajate.Primăria Municipiului Timișoa­ra a demarat și în acest an, o amplă acțiune de modernizare și re­amenajare a spațiilor de joacă.

Primul spațiu de joacă vizat a fost cel situat pe strada Academician Remus Răduleț (fostă Boemia). Deoarece spațiul era insuficient, a fost extins cu 500 mp și împrej­muit. Completarea locului de joacă s-a făcut cu echipamente din import: 1 leagăn tip cuib de păsări, 1 sistem că­țărat tip stâncă, o cumpănă, 1 sis­tem echilibristică tip bârnă la joasă înălțime, o rotativă cu sfori și un modern complex de tobogane, ultimul model din această gamă.

Băncile și coșurile de gunoi au fost și ele suplimentate cu câte 6 bucăți. Pentru crearea unui ambient cât mai plăcut și pentru a crea o perdea fonoabsorbantă pentru locuințele din jur s-au plantat arbori și arbuști ornamentali.

Au fost de asemenea realizate alei de acces la spațiul de joacă propriu-zis, a cărui suprafață mărginită de borduri a fost acoperită cu sort mărunt. În aceste condiții aspectul întregului parc s-a modificat semnificativ. Susținerea financiară a acestei re­amenajări s-a ridicat la valoarea de 25 000 lei. Programul de reabilitare, moder­nizare, amenajare a noi locuri de joacă va continua cu locul de joacă situat pe str. Polonă, de pe strada Martir Constantin Radu (fostă Humulești) și Parcul “Clăbucet”.

Noi echipamente de joacă
Pe strada Iosif Vulcan din cartierul Fabric, la Grădinița PP nr. 44, într-un spațiu nu prea generos, de 100 mp, au fost amplasate șase echipamente de joacă: trei albinuțe pe arc, două balansoare (cumpene) și un tobogan cu masă și băncuțe. Locul de joacă astfel realizat a fost completat cu zece băncuțe. La Școala Generală nr. 5 de pe strada Moise Nicoară, a fost reamenajată întreaga curte prin confecționarea și amplasarea în continuarea terenului de fotbal a două panouri de baschet. Tot pe laturile terenului de fotbal, au fost amplasate zece bănci, precum și patru coșuri de gunoi, amenajarea astfel realizată permițând desfășurarea orelor de educație fizică într-un cadru adecvat. Se află în plină desfășurare reabilitarea spațiului de joacă de la Grădinița PP nr. 27 de pe strada Brândușei nr. 15, din cartierul Mehala și sunt aproape de finalizare lucrările de reamenajare a spațiului de joacă de la Școala Generală nr. 20, situată pe strada Martir Radu Constantin (fostă Humulești) din cartierul Ciarda Roșie.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397303