Harta de risc a poluării aerului
Se realizează monitorizarea autovehiculelor din punctul de vedere al protecției mediului.
În 5 mai 2009, Primăria Munici­piului Timișoara a organizat acțiunea tematică „Monitorizarea și controlul autovehiculelor din punct de vedere a protecției mediului” în parteneriat cu Registrul Auto Român și Poliția Rutieră Timișoara.
Această acțiune este necesară având în vedere sporirea numărului de autovehicule, precum și circulația unui număr relativ mare de mașini cu grad ridicat de uzură fapt care con­du­ce la emiterea în atmosferă a unor im­portante cantități de poluanți.
La acțiune au participat 3 con­silieri ai Primăriei, reprezentanți ai Registrului Auto Român și Poliției Rutiere Timiș.
Au fost inspectate mașinile care rulau pe bd. Stan Vidrighin, îndeosebi autovehiculele de mare tonaj cu aspecte evidente de uzu­ră.
Din 8 autovehicule inspectate, 3 mașini (2 autobasculante și o furgonetă) au prezentat depășiri importante, de 2,3 ori peste concentrația maximă admisă la pulberile de carburi. 
Poliția Rutieră a dispus reți­nerea ta­loanelor/certificatelor de înma­triculare pentru poluare și a aplicat amenzi contravenționale.
Astfel de acțiuni se vor realiza lunar. Un rezultat al acestei campanii îl va constitui realizarea unei „hărți de risc” în care vor fi reliefate areale, arterele cele mai poluate, funcție de aceste date putând să fie propuse, prin Hotărâre de Consiliu Local, măsuri de atenuare ale efectelor poluării.

“Se intenționează derularea unor acțiuni similare ºi pe alte artere de circulație cu un trafic intens, susceptibile a fi poluate de către autovehicole prin emisia de noxe.”

Adrian ORZA
Viceprimar al Timișoarei
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397298