Extinderea Pieței de Gros din Timișoara
Realizarea de noi spații de comercializare a produselor se va face cu finanțare europeană, care a primit undă verde.
Împreună cu partenerii din Szeged, Primăria Municipiului Timișoara are un proiect comun care prevede ca principală componentă extinderea Pieței de Gros din municipiul Timi­șoara, situată pe strada Ovidiu Balea din zona Mehala.
Proiectul a fost avizat favorabil pentru obținerea unei finanțări eu­ropene nerambursabile de 800 000 de euro pentru extinderea cu 1,58 de hectare a actualei Piețe de Gros.
Pentru demararea studiilor de prefezabilitate și fezabilitate este însă necesară scoaterea terenului din domeniul privat al statului român și din administrarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și includerea suprafeței respective în domeniul public al municipiului Timișoara. Proiectul vizează construirea unor noi boxe, deoarece acum piața este ocupată în proporție de sută la sută.
Piața de Gros este o modalitate de desfășurare a unui comerț civilizat și poate încuraja producătorii să își comercializează direct produsele. Piața de Gros are în prezent spații de depozitare, expunere și comercializare care se întind pe o suprafață de 2,64 hectare și totuși locația este supraaglomerată. S-a construit o noua hală, dar mai sunt solicitări pentru alte 30 de boxe.Investiția inițială a fost posibilă prin finanțare acordată de către guvernul german.
Una dintre cele mai importante investiții, Piața de Gros, a fost realizată cu sprijinul financiar al guvernului german. Evaluările experților germani arată că Piața de Gros devine centrul de comerțul engros de legume-fructe al Timișoarei, fapt pentru care s-a și decis extinderea ei.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13518456