Târgul de Crăciun, a treia ediție
Evenimentul din acest an va fi organizat în perioada 4 decembrie 2009 - 11 ianuarie 2010. În deschidere, concert Cargo.
Pentru a marca sărbătorile de iarnă, și în acest an Primăria Municipiului Timișoara organizează Târgul de Crăciun, o manifestare care s-a bucurat de mult succes până acum.
Locația aleasă pentru a treia ediție este tot Piața Victoriei, iar târgul se va desfășura în perioada 4 decembrie 2009 - 11 ianuarie 2010. 
Printre atracțiile târgului este deja binecunoscuta și îndrăgita iesle cu personajele Nașterii Domnului.
Vor fi și căsuțe în care se vor comercializa produse tradiționale: cozonaci, turtă dulce, produse de sezon, cadouri: animăluțe de pluș, obiecte decorative și ceramică.
Cei care comercializează produse alimentare au nevoie de avizul prealabil al Direcției Sanitare Veterinare.
 
Comercianții au obligația de a pavoaza căsuțele puse la dispoziția lor de Primărie, cu decorațiuni specifice Sărbătorilor de iarnă și cu un brad natural.
Înaintea deschiderii Târgului, comercianții vor semna un contract prin care li se vor impune anumite condiții obligatorii: respectarea orarului de funcționare între 10-23, aprovizionarea numai între anumite intervale orare, obligativitatea perso­nalului de deservire de a purta ecu­soane cu numele, denumirea firmei să fie etalată la vedere, marfa expusă să fie doar în perimetrul locației stabilite și nu pe mai mult de un metru în fața standurilor, pe domeniul public.
„Într-un top realizat de jurnaliști, în care au fost evaluate zece orașe referitor la felul în care au fost împodobite de Crăciun, Timișoara a fost clasată pe locul întâi. Urmare a succesului din 2007 și 2008, în acest an, odată cu lansarea târgului, lansăm și concursul pentru împodobirea Bradului de Crăciun și cel de scrisori pentru Moș Crăciun”
Adrian ORZA
Viceprimar al Timișoarei

Manifestări tradiționale
Vineri, 4 decembrie, ora 17,00 va avea loc deschiderea oficială a ediției a-III-a a Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului public special de sărbători. De la ora 17.30 pe scena din fața Operei va avea loc un concert de colinde susținut de Cargo. Marți, 8 decembrie va fi montată cutia de scrisori pentru Moș Crăciun și va fi lansat concursul „Cea mai frumoasă scrisoare pentru Moș Crăciun”. Miercuri, 23 decembrie va veni Moș Crăciun în Piața Victoriei și vor fi premiate cele mai bune scrisori. În perioada 21-23 decembrie celor mici li s-au pregătit diverse surprize. Așadar, va fi realizat un spațiu special dedicat Sărbătorilor de Iarnă, ca în fiecare an în centrul orașului, pentru a ne bucura cu toții de aceste momente deosebite.
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517980