Curățenia de toamnă
Întregul municipiu de pe Bega va fi supus unei ample acțiuni de salubrizare, devenită deja tradițională.
Asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire a acestora și res­pec­tarea normelor de igienă, con­stituie o obligație fundamentală a au­­­to­rităților administrației publice lo­­cale, a instituțiilor publice, agenților economici și a altor persoane juridice, precum și a cetățenilor. Organizarea, derularea și participarea la activitățile edilitar-gospodărești constituie o obligație a consiliilor locale și pri­marilor, autorităților și instituțiilor pu­­blice, agenților economici, precum și a cetățenilor. În conformitate cu prevederile art. 8, lit. j din O.G. 21/2002 privind gospodărirea localităților urbane și rurale, consiliile locale și pri­marii au obligația să asigure organizarea de acțiuni pentru salubrizarea și igienizarea localităților. În vederea îndeplinirii acestei obligații, Primăria Municipiului Timișoara, organizează  în luna octombrie 2011, Acțiunea Ecologică de Curățenie Generală  de Toamnă care se va desfășura în două etape, astfel:
  • Etapa I:  10 – 16 octombrie 2011, în cartierele și zonele din partea de nord a municipiului față de  Canalul Bega;
  • Etapa II: 17 – 23 octombrie 2011, în cartierele și zonele din partea de sud a  municipiului față de  Canalul Bega. Pentru mai multe amănunte, cetățenii pot consulta pagina de internet a Pri­măriei www.primariatm.ro, și cea a operatorului www.retim.ro, cu indexul alfabetic al străzilor.
În cadrul acțiunii se colectează numai obiecte de uz casnic și gos­podăresc și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe ali­niamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor. Cetățenii sunt rugați să depună în ordine la bor­dura carosabilului, fără a împiedica circulația, deșeurile și obiectele ce se co­lectează în cadrul acestei acțiuni, până cel târziu cu o zi înainte de ziua în care este  programată colectarea în zonele în care locuiesc.

Proprietarii imobilelor în fața cărora se găsesc deșeuri, după ce pe strada respectivă s-au efectuat lucrările de  colectare a deșeurilor, vor fi sancționați contravențional cu amendă între 200 – 2000 lei, conform O.U.G. 78/2000 privind regimul deșeurilor, actualizată. În afara acțiunilor ecologice de curățenie, pentru deșeurile rezultate din amenajările interioare (moloz), deșeurile rezultate din curățenia piv­nițelor și podurilor, colectarea se face contra cost, pe bază de comandă, la sediul S.C. RETIM S.A. sau la telefoanele: 0256/499.490 sau 0256/220.064.
Pentru desfășurarea în bune condiții a acestei acțiuni ecologice de curățenie, contăm  pe sprijinul tuturor cetățenilor, agenților economici și a instituțiilor publice și avem convingerea că vor răspunde pozitiv acestei acțiuni, ca îm­preună să trăim într-un mediu curat și sănătos.

În această acțiune nu se colec­tează deșeuri din amenajări interioare (moloz) și deșeuri din curățirea pivnițelor și podurilor (praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte).

 
Deșeuri electrice și electronice
Deșeurile de echipamente electrice și electronice - DEEE, precum și resturile de materiale rezultate din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1mc, se preiau gratuit de la populație prin punctele de colectare - preluare situate la următoarele adrese: str. A. Imbroane nr. 70; Calea Torontalului nr. 94; str. Energiei nr. 3; Calea Moșniței nr. 2. Programul de funcționare al punctelor de preluare – colectare de mai sus este între orele: 8.00-20.00.
 
program curățenie alfabetic
program curățenie pe perimetre
foto 1
foto 2

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13763438