Stadiul lucrărilor de modernizare a Parcului Rozelor
Prin contractul de finanțare nerambursabilă cu nr. 1577/07.05.2011 pentru proiectul „Modernizarea Parcului Rozelor din Municipiul Timișoara”, cod SMIS 31925, elaborat în cadrul Regio - Programul Operațional Regional, Axei prioritare 1. „Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere”, Domeniul major de intervenție 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de creștere”, în 26 septembrie 2011 au demarat lucrările de modernizare.

Proiectul „Modernizarea Parcului Rozelor din Municipiul Timișoara” face parte din categoria de operațiuni ce are ca scop îmbunătățirea infrastructurii urbane a polilor de creștere și va conduce la îmbunătățirea calității mediului și introducerea acestui parc în circuitul turistic al Polului de Creștere, fiind situat între B-dul Michelangelo, strada Alexandru Borza și Canalul Bega - sit istoric urban de importanță locală.

Lucrările de modernizare sunt efectuate de SC HORTICULTURA SA ca lider de contract împreună cu SC DRUFEC CONS CF SRL și SC CONS ELECTRIFICARE INSTAL SA.

În această perioadă lucrările de modernizare au fost sistate din cauza precipitațiilor și a temperaturilor foarte scăzute.

Lucrările de modernizare s-au efectuat în proporție 80%, rămânând doar lucrările de placare cu piatră și pavele a aleilor, finisare la grupul sanitar, montare a furtunelor de picurare la sistemul de irigare și gazonarea.

Trandafirii din colecție sunt plantați și protejați împotriva temperaturilor scăzute din această perioadă.

Informații suplimentare: persoana de contact: dna. ing. Daniela-Elena Burtic, consilier Serviciul Spații Verzi – Direcția de Mediu – asistent de Proiect, tel: 0256/408.437, email: daniela.burtic@primariatm.ro.

Manager de proiect
Dr. ing. VASILE CIUPAComunicat
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397409