A II-a ediție a simpozionului internațional cu tema ,,O șansă pădurii'
Primăria Municipiului Timișoara – Direcția de Mediu împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Grupul Școlar Agricol „Iulian Drăcea” Timișoara, Liceul Teoretic „Iris” Timișoara și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, sub egida ENO (ENO - Environmental Online este o rețea și o școală virtuală globală pentru dezvoltarea durabilă a atitudinilor și valorilor privind conservarea și protecția mediului), vă invită să luați parte la cea de a II-a ediție a simpozionului internațional cu tema ,,O șansă pădurii”,  care va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, AULA MAGNA, Calea Aradului nr. 119, localitatea Timișoara, jud. Timiș, în data de 15 martie 2012 (joi), ora 10.30.

Evenimentul este dedicat celebrării „Lunii Pădurii”, care are la origine inițiativa lui Spiru Haret, și se aniversează anual între 15 martie – 15 aprilie.

 Cu această ocazie, se vor prezenta mai multe materiale cu tematică corespunzătoare, de către:
•    Prof. Kalaimani Supramaniam –  coordonatorul Programului ENO pe continentul Asia
•    Șef Serviciu Fiat Călin –  Primăria Municipiului Timișoara,  Direcția de Mediu
•    Prof. Brebu-Posea Codruța – Grup Școlar Agricol ,,Iulian Drăcea”, Timișoara
•    Prof. Valcan Simona –  Liceul Teoretic „Iris”, Timișoara
•    Prof. Borlea Florin – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara

Cu această ocazie se va efectua prezentarea programului „ENO” de către Prof. Rusenescu Ileana  - București, Coordonator pe România.

Invitații care vor onora cu prezența acest eveniment cu profund mesaj ecologic sunt reprezentanți ai celor mai importante autorități deconcentrate cu atribuții specifice în domeniu din județul Timiș.

Concursul de lucrări la care s-au înscris 61 școli din Municipiul Timișoara, județul Timiș, alte județe din întreaga țară, precum din țări de pe continente diferite,  s-a desfășurat pe secțiuni, cu lucrări realizate de către elevi sub îndrumarea cadrelor didactice. La fiecare din cele 3 secțiuni:
A.    Secțiunea creație artistică vizuală „Să salvăm plămânul verde al planetei”
B.    Secțiunea creație artistică literară ”Pădurea, leagăn al vieții” - eseu în limba română
C.    Secțiunea creație artistică literară ”Pădurea, leagăn al vieții” - eseu în limba engleză
și fiecare grupă de vârstă (grupa claselor V-VIII și grupa claselor IX-XII) se vor acorda: premiu I, II, III, iar restul participanților vor primi certificate de participare.

    Cu această ocazie, fiecare școală s-a angajat să urmeze programul “Creșterea și dezvoltarea puietului de salcâm”, un program de monitorizare, creștere și dezvoltare a materialului săditor pus la dispoziție de organizatori și vor trimite ulterior poze ale activităților în format electronic conform unui grafic ce a fost stabilit. Prin formularul de angajament al școlii semnat și ștampilat de către director, fiecare instituție de învățământ s-a angajat să crească, în regim propriu, material dendrologic din semințele de salcâm puse la dispoziție de organizatori, în baza instrucțiunilor și metodologiei puse la dispoziție împreună cu semințele gata pregătite de germinare. Puieții rezultați vor fi monitorizați și pregătiți pentru plantare la o următoare aniversare a “Lunii Pădurii”, într-o acțiune organizată de respectiva unitate de învățământ.

În data de 16 martie 2012, începând cu ora 11,00 se va efectua plantarea a 100 de puieți de salcâm de către echipe ale celor două școli implicate în organizarea simpozionului: Liceul Teoretic „Iris” și Grupul Școlar Agricol ,,Iulian Drăcea”, sub îndrumarea consilierilor de la Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara și studenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara.

Detalii suplimentare pot fi vizualizate pe site-ul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara http://dmmt.ro la secțiunea „Știri și evenimente”, material postat în data de 23.02.2012.

Simpozionul are ca scop creșterea responsabilizării față de mediu și pădure prin educarea și implicarea publicului și generarea unui angajament comun al tuturor – școala, familie, comunitate – de a acționa unitar. Date referitoare la programul simpozionului vor fi oferite ulterior.VICEPRIMAR
ADRIAN ORZA


 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409973