Acțiune de igienizare sub podul Michelangelo
Conform programelor trimestriale de verificări ale cursului Canalului Bega, Direcția de Mediu, efectuează permanent verificarea și monitorizarea malurilor acestui canal, precum și a luciilor de apă, având în vedere starea de curățenie și igienizare. O deosebită atenție se acordă podurilor și pasajelor de trecere de sub acestea.

În ultima perioadă s-a constatat că sub unele poduri și-au găsit adăpost mai multe persoane fără locuință. Acestea săvârșeau acte sau fapte ce contravin uzanțelor legale în vigoare și abandonau deșeuri urbane și alte materiale pe domeniul public, blocând accesele pe sub poduri și creând potențiale focare de infecție.

Datorită acestor aspecte semnalate și de către cetățenii Municipiului Timișoara, Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, împreună cu Poliția Locală, organizează în data de 31.07.2012, începând cu orele 10,00 o acțiune de igienizare a zonei de sub podul Michelangelo, având următoarele obiective:

- evacuare a persoanelor fără adăpost de sub podul Michelangelo, cu sprijinul Direcției Poliției Locale;
- salubrizarea spațiului respectiv, cu sprijinul Serviciului Avize Mediu Urban – Biroul Gestiune Deșeuri din cadrul Direcției de Mediu
- deratizarea, dezinsecția și dezinfecția zonei menționate, cu sprijinul SC Deraton SRL (operatorul licențiat pe astfel de operațiuni pe raza Municipiului Timișoara)
- ulterior, luarea măsurilor de închiderea prin sudarea structurii metalice și blocare a accesului sub podul respectiv, cu sprijinul SC Drufec Cons CF SRL.

Acțiunile de verificare a salubrizării podurilor de pe raza Municipiului Timișoara vor continua și în perioada următoare, luându-se, acolo unde se impune, măsurile necesare privind respectarea legislației de mediu în vigoare.


DIRECTOR DIRECȚIA DE MEDIU,
VASILE CIUPA 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397233