Combaterea dăunătorilor
Condițiile climatice din ultimul timp au favorizat apariția și dezvoltarea unor dăunători și boli la plante (arbori și arbuști ornamentali) din parcuri și scuaruri. Acest lucru s-a constatat din  monitorizările efectuate pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, conform ultimei monitorizări fitosanitare efectuată în perioada 11 - 20 februarie 2013 în parcurile si aliniamentele stradale din Municiului Timisoara s-a constatat o infestare medie spre masivă cu păduche lânos pe ramurile de dud ornamental, pin și măr ornamental, păduche țestos la tei, liliac și hibiscus, arsuri bacteriene la pin și gard viu. Toți agenții patogeni bacterieni, micotici sau insectele defoliatoare pot cauza pierderi importante ale vegetației existente și pot duce până la uscarea completă a arborilor și arbuștilor ornamentali rezultând un aspect inestetic pentru zonele efectate.

Pentru evitarea unor aspecte neplăcute cadrului natural al municipiului, Primăria Municipiului Timișoara iși propune efectuarea în perioada următoare a unor tratamente fitosanitare în zonele monitorizate. Aplicarea de tratamente în perioada de iarnă - primavara se efectuează în așa zisele „ferestre calde”, adică în perioadele sau zilele în care riscul de îngheț este minim, iar temperatura este de peste 50C.

Tratamentele se vor aplica ciclic, în prima etapă pentru combaterea fungilor apoi în a doua etapă pentru combaterea insectelor și acarienilor și în a treia etapă pentru combaterea apariției făinării sau a ruginii la plante.

Substanțele folosite și schema de combatere integrată urmărește reducerea rezervei biologice a microorganismelor patogene și de dăunători.


VICEPRIMAR,
DAN DIACONU

Comunicat
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13851773