O nouă amenajare peisagistică în Timișoara
În programul de măsuri privind îmbunătățirea calității mediului, o atenție deosebită se acordă lucrărilor de amenajare a spațiilor verzi.

Zonele verzi existente și în special cele amplasate de-a lungul arterelor de circulație ajută la atenuarea zgomotului și la purificarea aerului.

De aceea, zona verde, cu o suprafață de 2200 mp, din Piața V. Adamache (Scuar Hunedoara) este în curs de îmbunătățire din punct de vedere peisagistic, demarându se in cursul acestei săptămâni lucrările de montare a sistemului de aspersație și nivelare a solului în vederea gazonării. Astfel vegetația va fi îmbogățită cu mai multe specii de arbori și plante ornamentale cum ar fi: Sophora japonica (Salcam japonez),Robinia pseudoccacia (Salcam comun),Tuja orientalis (Tuia sau Arborele vietii), Hedera helix goldheart (Iedera aurie), Pyracantha coccinea (Catina decorativa), Robinia hispida (Salcam roz), Rustifina (Otetar fals), Prunus sp., Juglans regia (Nuc), și plante perene Rudbeckia fulgida Goldstum (Rudbechie), Chrysanthemum leucanthemum (Margareta), Chrysanthemum morifolium (Crizantema), Chrysanthemum sp. var. rubra (Crizantema rosie), Clematis Nelly Moser (Clematita), Parthenocissus quinquefolia (Vita de Canada), Dahlia forncetts furnace (Gherghina), Viola x vitrokiana (Panseluta), Anemanthelle lessoniana (Coada fazanului), Cornus sanguinea(Sanger), Bellis perenis(Banutei), Tulipa sp.(Lalea).
Lucrările vor fi finalizate in aproximativ o lună.

Pentru recreere se vor amplasa bănci și pergole, precum și coșuri pentru gunoi,iar pentru irigarea gazonului care se va instala se va monta un sistem de irigare prin aspersie, având în vedere și faptul că în zonă există o fântână forată.

atașament 1, atașament 2


Dan DIACONU
Viceprimar 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13640025