5 Iunie - Ziua Internațională a Mediului
În data de 5 Iunie 2015, de Ziua Mondială a Mediului, are loc evenimentul „AMBASADORII MEDIULUI”, în Parcul Copiilor „ION CREANGĂ”.
 
Evenimentul este dedicat elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal din Municipiul Timișoara și Conurbația Timișoara. Cu această ocazie vor fi desfășurate ateliere de creație și artă, expoziții și prezentări la stand.
 
În cadrul evenimentului AMBASADORII MEDIULUI, Primăria Municipiului Timișoara va organiza și desfășura și Concursul „ARTĂ DIN DEȘEURI”, ajuns la cea de-a doua ediție,acțiune menită să crească gradul de conștientizare a tinerei generații cu privire la necesitatea colectării deșeurilor reciclabile, reutilizării și consumului responsabil al materiilor prime. Totodată, este promovat și conceptul de ECONOMIE CIRCULARĂ - soluția logică pentru o lume constrânsă tot mai mult de resursele limitate de materii prime.
 
Întregul eveniment din data de 5 Iunie 2015 este conceput ca o activitate recreativă, ca un târg de idei inedite, în vederea valorificării deșeurilor reciclabile.Grupurile de elevi, reprezentanți ai școlilor, vor avea astfel ocazia să își prezinte un stand cu materiale și obiecte realizate din materiale reciclabile, să realizeze ateliere de creație. Materialele prime necesare realizării obiectelor prezentate (hârtie, carton, PET) trebuie să provină exclusiv din materiale  reciclate, fiind excluse cele noi, iar  materialele auxiliare (sfoară, lipici,  acuarele) să fie nepoluante, prietenoase cu natura.
Toate materialele reciclabile și auxiliare puse în operă vor fi aduse de echipele/școlile participante. Unitățile de învățământ participante vor avea în mod obligatoriu și un panou de identificare, realizat după după o concepție proprie, exclusiv din materiale reciclabile.
 
Concursul „ARTĂ DIN DEȘEURI”organizat de Primăria Municipiului Timișoara și susținut de partenerii locali este dedicat echipelor din cadrul instituțiilor de învățămât gimnazial și liceal, înregistrate pe baza unor Formulare de înscriere. Echipele vor putea utiliza doar deșeuri reciclabile, pe baza unor concepte, proiecte/idei proprii inedite, lucrările urmând a fi jurizate, evaluate și premiate.
 
Detalii privind participarea la Concursul „ARTĂ DIN DEȘEURI”:
―Locul desfășurării - Parcul Copiilor „ION CREANGĂ” Timișoara, zona din perimetrul cofetăriei;
―Durata concursului 2 ore, între  orele 11.30 - 13.30;
―Fiecare echipă este formată din 3-7 elevi din ciclul gimnazial și liceal, coordonați de 1-2 cadre didactice. Fiecare școală poate participa cu cel mult 2 echipe;
―Materialele reciclabile utilizabile în cadrul Concursului „ARTĂ DIN DEȘEURI” vor fi: hârtia albă, colorată și cartonul, toate reciclate. Nu se vor pune în operă materiale noi.
―Prezența reprezentantului școlii este obligatorie, supravegherea elevilor urmând a fi realizată de cel puțin un cadru didactic.
―Realizarea și afișarea în mod obligatoriu a unui panou/banner de identificare a unității de învățământ participante, într-un concept  propriu, realizat din materiale reciclabile: hârtie albă, colorată și carton.
 
Invităm pe această cale toate unitățile de învățământ din Municipiul Timișoara și Conurbația Timișoara să participe activ și într-un număr cât mai mare la aceste evenimente dedicate Zilei Mondiale a Mediului 2015, prin angrenarea unui număr cât mai mare de elevi și cadre didactice.
 
Înregistrarea la Concursul „ARTĂ DIN DEȘEURI”: pe adresa de e-mail: ella.sipetan@primariatm.ro,  completând Formularul de înregistrare. Mai multe informații despre evenimente pot obținute la numărul de telefon 0256-408.484 - Consilier Ella - Anca ȘIPEȚAN.
 
formular înscriere

VICEPRIMAR,
Dan DIACONU
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 03.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13833506