Acțiuni de colectare selectivă a deșeurilor din echipamentele electrice și electronice
Primăria Municipiului Timișoara continuă și în acest an activitățile de parteneriat cu Asociația Română pentru Reciclare RoRec, privind promovarea acțiunilor de colectare selectivă a deșeurilor din echipamentele electrice și electronice (DEEE) în municipiul Timișoara, precum și acțiuni de educație, informare și conștientizare a populației în domeniul colectării selective a DEEE.

În vederea implementării acestor acțiuni, în cursul lunii octombrie 2016, în municipiul Timișoara se vor organiza două acțiuni de colectare a deșeurilor electrice și electronice, în cadrul campaniei "Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!", după cum urmează:

- 15 octombrie 2016  - partea de Nord a Municipiului Timișoara;
- 22 octombrie e 2016 – partea de Sud a Municipiului Timișoara.

Sâmbătă, 15 octombrie2016, începând cu ora 10.00,va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timișorene situate la Nord față de Canalul Bega, iar în data de 22 octombrie2016, la aceeași oră, va avea loc deschiderea punctelor de colectare în cartierele timișorene situate la Sud față de Canalul Bega. Toți locuitorii sunt așteptați să depună aparatura electrică și electronică veche sau defectă la punctele provizorii de colectare.

Activitatea de colectare DEEE se va derula în aceeași zi și prin preluarea de la domiciliu, în cazul echipamentelor voluminoase. Pentru detalii despre campanie sau programarea transportului de la domiciliu, cetățenii sunt invitați să sune la numerele de telefon 0751.302.114 și 0800.444.800, de luni până sâmbătă, între orele 9.00 – 18.00.

În fiecare zonă se vor organiza puncte de colectare, în locații cunoscute locuitorilor  din fiecare cartier în parte, organizate în instituțiile de învățământ. Colectarea se va realiza între orele 10.00 – 17.00, la fiecare punct de colectare urmând a fi organizat un grup de voluntari, care vor informa cetățenii și îi vor ajuta în preluarea aparaturii electrice și electronice.

Toți deponenții vor putea participa la o tombolă cu premii și vor avea șansa să câștige unul dintre cele 32 de premii constând în aparate electronice și electrocasnice: 2 frigidere, 2 cuptoare cu microunde, 2 aspiratoare, 6 fiare de călcat, 8 cafetiere, 4 mixere și 8 polizoare unghiulare. Tombola și premierea elevilor voluntari vor avea loc pe data de 24 octombrie 2016, începând cu ora 10.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara.

Cei interesați pot obține informații suplimentare și la telefon 0256-408366 și pe site-ul www.rorec.ro.

Contăm într-o largă participare a locuitorilor din municipiul Timișoara la această acțiune.


VICEPRIMAR,
DAN DIACONU

listă locații
 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651502