Curățenia generală de toamnă
Asigurarea și păstrarea curățeniei și ordinii pe teritoriul localităților, buna gospodărire și respectarea normelor de igienă constituie o obligație fundamentală a autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice, agenților economici și altor persoane juridice, precum și a cetățenilor.
În vederea îndeplinirii acestei obligații, Primăria Municipiului Timișoara organizează, în perioada 24 octombrie 2016 8 noiembrie 2016, acțiunea ecologică de Curățenie generală de toamnă, care se va desfășura, astfel:
 
SĂPTĂMÂNA I: 24-30.10.2016

LUNI 24.10.2016 în perimetrul străzilor: Cloșca - Cetății (din Cloșca în Calea Torontalului) - Calea Torontalului (până în Grigore Alexandrescu) - str. Grigore Alexandrescu (din Calea Torontalului în Cloșca).
MARTI 25.10.2016 în perimetrul străzilor:CaleaBogdăneștilor (între B-dul. Cetății și Livezilor) - Livezilor - Mircea cel Bătrân (între Livezilor și Tazlău) - Lt. O. Balea - Cloșca - Bd. Cetății (între Cloșca și Calea Bogdăneștilor).
MIERCURI 26.10.2016 în perimetrul străzilor: Calea Bogdăneștilor (între B-dul Cetății și Circumvalațiunii) Circumvalațiunii (până în Nera) - Nera - B. P. Hașdeu.
JOI 27.10.2016 în perimetrul străzilor: Bârzava - Casian Munteanu - rambleu CFR - Tazlău - Mircea cel Bătrân (din Tazlău în Livezilor) - Livezilor (din Mircea cel Bătrân în Manole) - Madona - Cal. Bogdăneștilor (din Madona în Bârzava).
VINERI 28.10.2016 în perimetrul străzilor: Bârzava - Cal. Bogdăneștilor (din Bârzava în B.P. Hașdeu) - B. P. Hașdeu (din Cal. Bogdăneștilor în Dunărea) - Dunărea (din B.P. Hașdeu în Bârzava).
SÂMBĂTĂ 29.10.2016în perimetrul străzilor: Cal. Aradului (din girație Selgros până în Cal. Lipovei) - Cal. Lipovei (între Cal. Aradului și B-dul Antenei) - Bd. Antenei - Popa Șapcă –
B-dul Revoluției (până în Canal Bega) - Spl. N. Titulescu - Nufărul - Gării - P-ța Horațiu -16 Februarie - C. Brediceanu (din 16 Februarie în Circumvalatiunii) - Cal. Bogdăneștilor - Bd. Cetății - Cal. Torontalului - Felix – Loichița Vasile – Pelbartus.
DUMINICĂ 30.10.2016în perimetrul străzilor: Cal. Aradului (din girație Selgros până în Cal. Lipovei) - Cal. Lipovei (între Cal. Aradului și Bd. Antenei) - Bd. Antenei - Popa Șapcă - Bd. Revoluției - Al. Mocioni - Spl. Industria Lânii - Spl. Peneș Curcanul - Uzinei - Canal Bega (Vălișoara).
 
SĂPTĂMÂNA II: 31.10-06.11.2016

LUNI 31.10.2016 în perimetrul străzilor: L. Rebreanu (din Martirilor în Buziașului) - Venus - Calea Urseni - Zona Braitim - Muzicescu (până în Cal. Urseni) - Martirilor (din Muzicescu în Lidia).
MARȚI 01.11.2016în perimetrul străzilor: Cal. Urseni - Venus - Industriei - Olarilor – Buziașului (din girație la capat).
MIERCURI 02.11.2016în perimetrul străzilor: Sulina (din Cal. Șagului în C-tin. Daniel) - Andreescu – Muncii, Ardealul (din Muncii în Dâmbovița) – Dâmbovița (din Ardealul în Banatul) - Vulturilor (din Banatul în Cal. Șagului) - Cal. Șagului (din Vulturilor până la ieșire).
JOI 03.11.2016în perimetrul străzilor: Spl. Sofocle (până în Dâmbovița) - Ardealul (din Dâmbovița în Muncii) - Muncii (din Ardealul în Andreescu) - Andreescu (din Muncii în C-tin Daniel) – Bacalbașa (din C-tin Daniel până la ieșire) - zona Polona.
VINERI 04.11.2016în perimetrul străzilor: Bujorilor (din Cal. Șagului în Al. Nicorești) - Al. Nicorești – Ceferiștilor - Cal. Șagului (din Ceferiștilor în Bujorilor).
SÂMBĂTĂ 05.11.2016în perimetrul străzilor: Spl. T. Vladimirescu (din M. Viteazul în Dâmbovița) – Dâmbovița (până în Banatul) - Vulturilor (din Banatul în Cal. Sagului) - Cal. Șagului (din Eneas în Bujorilor) - Musicescu (din Șagului în Martirilor) - Martirilor (din Musicescu în Averescu) Averescu (din Cal. Martirilor în Drubeta) - Drubeta (din Lidia în Independenței) Independenței - P-ța Bălcescu - M. Viteazul (până în Spl. Vladimirescu)
DUMINICĂ 06.11.2016în perimetrul străzilor: Bd. V. Pârvan - Spl. Nistrului - Spl. Morarilor - P-ta Sarmisegetusa - A. Șaguna – Lunei - Cal. Buziașului (până în girație) - L. Rebreanu (din girație în Cal. Martirilor) - Cal. Martirilor (din L. Rebreanu  în Lidia) - Versului - Prezan (din Versului în Martirilor) - Drubeta (din Lidia în Independenței) - Independenței - P-ța N. Bălcescu - M. Viteazul - Ana Ipatescu - Chișodei - Cercului - Dimineții - Apicultorilor – Musicescu.
 
SĂPTĂMÂNA III: 07 noiembrie 2016 -08 noiembrie 2016

LUNI 07.11.2016în perimetrul străzilor: Cermena - Torac - Campului - F. Chopin - Șaguna – Tigrului.
MARTI 08.11.2016în perimetrul străzilor: Câmpului - Canal Bega - Calea Moșniței.
 
În cadrul acțiunii se colectează numai obiecte de uz casnic și gospodăresc și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor.

Conform prevederilor art. 94 din Hotărârea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timișoara și a indicatorilor de performanță ai Serviciului de Salubrizare:
(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici scoaterea și depozitarea pe domeniul public în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia generală de primăvară/toamnă), de deșeuri din amenajări interioare (moloz) și deșeuri din curățirea pivnițelor și podurilor (praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte).
(2) Este interzisă scoaterea și depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deșeurilor vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia Generală de Primăvară/Toamnă) mai devreme de o zi față de cea în care este programată colectarea, precum și după ziua în care este programată colectarea în zonele și cartierele din municipiul Timișoara.
(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici le revine obligația să depună în ordine la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația, resturile provenite din tăieri de corecție (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru și legate în snopi, deșeurile și obiectele ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice.

Facem un apel pe această cale către toți cetățenii municipiului în vederea respectării prevederilor legale în vigoare, pentru a evita astfel aplicarea de către agenții constatatori a unor sancțiuni contravenționale cu amenzi ce pot fi cuprinse între 500 și 2000 lei, conform art. 115, alin. 3 din actul normativ menționat mai sus.

Deșeurile rezultate din reparații și amenajări interioare, în cantități de sub 1 mc,  precum și deșeurile de echipamente electrice și electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populație, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la următoarele adrese:
 
-  Al. Avram Imbroane, Nr.70;
-  Calea Torontalului, Nr.94;
-  Str. Energiei, Nr.3;
-  Calea Moșniței, Nr.2.
 
Punctele de colectare-preluare vor funcționa de luni până vineri, între orele 08.00-20.00.

Pentru deșeuri din amenajări interioare și din curățenia pivnițelor și podurilor în cantități mai mari de 1 mc, se pot solicita, pe bază de comandă, containere de la  S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A., str. Oituz nr. 3A sau la numărul de telefon: 0256/499537.

Având în vedere că operatorul de servicii publice de salubrizare S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A. a amplasat în municipiul Timișoara 58 de recipiente sub formă de clopot,  destinate colectării deșeurilor din sticlă (albă și/sau colorată), respectiv  hârtie/carton, din care 25 de containere de culoare albastră pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton și 33 de recipiente de culoare verde, destinate colectării deșeurilor din sticlă (albă și/sau colorată), rugăm cetățenii să depună aceste deșeuri în containere și să îndepărteze toate resturile de alimente din sticle și borcane înainte de a le depune. Aceste containere au fost amplasate în apropierea complexelor comerciale, precum și în stațiile mijloacelor de transport în comun cu trafic intens din cartierele orașului.

Deșeurile vegetale mărunte și/sau frunze vor fi colectate în saci de plastic și vor fi depozitate la bordura carosabilului, în ziua planificată pentru acțiunea de curățenie de toamnă.

Pentru desfășurarea în bune condiții a acestei acțiuni ecologice de curățenie, solicităm sprijinul tuturor cetățenilor, agenților economici și a instituțiilor publice de a respecta graficele de colectare a deșeurilor în perioada campaniei.

Menționăm că, depozitarea oricăror tipuri de deșeuri pe domeniul public după data de colectare planificată în cadrul acțiunii de curățenie de toamnă va fi sancționată în conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe raza municipiului Timișoara, modificată și completată, art. 3, alin. 1, litera a), cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoane fizice și 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Pentru informații, cetățenii pot consulta pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro  și pagina de internet a operatorului www.retim.ro.
 

PRIMAR,
NICOLAE ROBU

trasee
perimetre
lista străzilor

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651809