Acțiunea ecologică de Curățenie generală de primăvară
În vederea satisfacerii nevoilor comunității locale, prin asigurarea unui grad corespunzător de curățenie a domeniului public, Municipiul Timișoara, prin operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A., va organiza și desfășura Acțiunea ecologică de Curățenie generală de primăvară, în perioada 16 aprilie 2018 – 13 mai 2018.

În cadrul acțiunii se colectează numai obiecte de uz casnic și gospodăresc și deșeuri vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor.

În conformitate cu prevederile art. 94 din Hotărârea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timișoara și a indicatorilor de performanță ai Serviciului de Salubrizare:
(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici scoaterea și depozitarea pe domeniul public în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia generală de primăvară), de deșeuri din amenajări interioare (moloz) și deșeuri din curățirea pivnițelor și podurilor (praf de cărbune, țigle, cărămizi, faianță și gresie sparte).
(2) Este interzisă scoaterea și depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deșeurilor vegetale rezultate din curățirea arborilor plantați pe aliniamentele stradale și a spațiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice (Curățenia generală de primăvară) mai devreme de o zi față de cea în care este programată colectarea, precum și după ziua în care este programată colectarea în zonele și cartierele din municipiul Timișoara.
(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociațiilor de proprietari/locatari, instituțiilor publice, agenților economici le revine obligația să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulația, resturile provenite din tăieri de corecție (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru și legate în snopi, deșeurile și obiectele ce se colectează în cadrul acțiunilor ecologice.
Pe această cale, facem apel către toți cetățenii municipiului să respecte prevederile legislației specifice în vigoare. În caz contrar, se vor aplica sancțiuni contravenționale conform prevederilor art. 115, alin. 3 din HCL 143/2016, cuprinse între 500 lei și 2000 lei.

Totodată, atenționăm cetățenii posesori de autoturisme, ca în ziua programată pentru ridicarea deșeurilor, să permită accesul utilajelor Retim Ecologic Service S.A. la depozitele formate, în vederea colectării eficiente a acestora.
Deșeurile vegetale mărunte și/sau frunze vor fi colectate în saci de plastic și vor fi depozitate la bordura carosabilului, în ziua planificată pentru acțiunea de curățenie de primăvară.

Menționăm că aruncarea sau abandonarea oricăror tipuri de deșeuri pe domeniul public în afara perioadei curățenie de primăvară va fi sancționată în conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea și sancționarea contravențiilor pe raza municipiului Timișoara, modificată și completată, art. 3, alin. 1, litera a), cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoane fizice și 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Pentru informații suplimentare, cetățenii pot consulta pagina de internet a operatorului www.retim.ro și pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro.


ADMINISTRATOR PUBLIC
ROBERT KRISTOF


Indice alfabetic

Trasee curățenie
 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13651560