Tinerii consilieri la ora bilanțului

La 9 luni de la constituire, Consiliul Local al Tinerilor Timișoara a prezentat un raport al activităților pe care componenții consiliului, elevi ai liceelor timișorene, le-au derulat în această perioadă.

Activitățile au început la mai puțin de o lună de la constituire, în noiembrie 2005, când trei consilieri au participat la o sesiune de formare pe project management la Râul Alb, organizată de către ONG-LINK.

Primul proiect a fost "Express Yourself", o licitație de lucrări a tinerilor din centrele de plasament timișorene, chiar înainte de Crăciun. Cu banii obținuți, Consiliul Tinerilor a cumpărat cărți de artă și dvd-playere pentru aceste centre.

A urmat o sesiune de team-building la biblioteca Institutului Intercultural și participarea a doi consilieri în programul de tineret al Europei, într-un schimb de tineret în Polonia, cu tema: „Solidaritatea" și altul în Ucraina, cu tema: „Stereotipuri".

Tinerii consilieri au fost într-o scurtă sesiune de formare pe project management la Poiana Mărului și o consilieră a participat, alături de Asociația Pro-Democrația, la un training pe cetățenie europeană, în Amsterdam, proiect care urmează să fie implementat și în școlile din Timișoara.


Primărița tinerilor, Alexandra Martin la una din activitățile Consiliului Local al Tinerilor

Unul dintre cele mai importante proiecte derulate este "Cu tineri, despre tineri, pentru tineri", proiect finanțat de către Consiliul Local Timișoara, și care a avut două părți: o dezbatere publică dintre ONG-uri de tineret și autoritățile locale privind politicile de tineret pe care aceștia le promovează și un festival al tinerilor "CLTTM FEST" cu dans, muzică, teatru și fotografie, având ca participanți elevi din liceele timișorene.

A urmat proiectul "Literatura avangardistă în licee: vorbe despre arta" desfășurat timp de două luni în liceele din oraș, în parteneriat cu fundația Ariergarda.

S-au purtat discuții pentru stabilirea unui protocol de colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor din Arad, un tur intercultural al orașelor și proiecte comune viitoare.

O parte din tineri a participat la o sesiune de formare organizată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Institutul Intercultural Timișoara vizând medierea conflictelor rezultate în urma discriminării.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 26.02.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13500900