Zilele cartierului Iosefin

După modelul orașului francez Mulhouse, de la care a fost „importată” ideea consiliilor consultative, a fost preluată ideea zilelor cartierelor.

După ce, la sfârșitul lunii aprilie, consiliul consultativ de cartier Cetate a organizat, în premieră, Zilele Cetății 2006, este rândul unui alt consiliu de cartier - cel din Iosefin - Dâmbovița, să organizeze o manifestare similară, prin care caracteristicile acestui cartier istoric să poată fi scoase la lumină. Prin acest gen de sărbători se dorește angrenarea locuitorilor din cartier în activități comune, pentru a interacționa și a se cunoaște.

Zilele cartierului Iosefin se vor desfășura în 30 septembrie – 1 octombrie, cu sprijinul Consiliului Local, Primăriei și Casei de Cultură a municipiului.

Programul va cuprinde: un concurs de desene legate de cartierul Iosefin, pentru elevii de la școlile din zonă – la Colegiul Național Bănățean, un spectacol pentru copii la Teatrul pentru Copii și Tineri Merlin, vernisarea unei expoziții de fotografii ale vechiului cartier – la Casa de Cultură a Studenților, un concert de orgă la Biserica Romano-Catolică și un concert coral de muzică religioasă la Biserica Ortodoxă din Piața Mocioni (Parohia Română Ortodoxă Timișoara-Iosefin), un spectacol de muzică populară la Sala Lira și un carnaval pentru copii la Liceul Bela Bartok. Manifestarea se va încheia cu defilarea unui tramvai de epocă și retragere cu torțe a participanților.

În a doua zi a acestei sărbători va avea loc și un inedit turneu de fotbal – în parcul Clăbucet, cu participarea echipelor consiliului de cartier, Primăriei, presei și a veteranilor de la echipa-fanion a orașului - Poli Timișoara.

Invităm cetățenii din cartier și nu numai să se bucure împreună de Zilele Cartierului Iosefin 2006. În ediția următoare a Monitorului vă vom prezenta programul detaliat al manifestărilor.

 

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409374