Priorități ale consiliilor de cartier

La sfârșitul lunii octombrie a avut loc întâlnirea anuală a consiliilor consultative de cartier cu primarul Gheorghe Ciuhandu și cu consilierii locali, pentru preluărea propunerilor de investiții în fiecare cartier în parte pe anul 2007. 

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți a zece consilii consultative de cartier. Majoritatea propunerilor au vizat refacerea sau modernizarea unor străzi, introducerea canalizării sau a apei potabile, precum și realizarea unor noi locuri de joacă pentru copii și refacerea unor locuri de agrement. Cetățenii și-au stabilit prioritățile la întâlnirile avute anterior, în cartiere, urmând ca toate propunerile să fie analizate la nivelul direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei. Au fost ridicate și probleme privind circulația rutieră - amplasarea unor indicatoare, semaforizarea unor intersecții, realizarea de treceri de pietoni etc. – care au fost înaintate comisiei de circulație din cadrul Primăriei Timișoara. De asemenea, cetățenii au propus realizarea unor lucrări specifice de reparații la școli și construirea unor terenuri de sport.

La nivelul Primăriei și al Consiliului Local se va încerca, în funcție de bugetul disponibil, corelarea investițiilor propuse cu prioritățile prezentate de către consiliile consultative de cartier. Propunerile cetățenilor s-au concretizat până în prezent în cuprinderea în buget a unor investiții majore cu privire la canalizare (Ghiroda Nouă, Ciarda Roșie, Mehala, Freidorf, Plopi), extinderea rețelelor de apă-canalizare cu contribuția cetățenilor (Plopi, Calea Șagului, Ghiroda Nouă), repararea și modernizarea unor drumuri (Circumvalațiunii, Steaua, Fratelia, Dâmbovița, Calea Aradului, Freidorf, Lipovei), forarea fântânilor publice (Ghiroda Nouă, Fratelia, zona Polonă, Circumvalațiunii), realizarea unor locuri de agrement (parcul Clăbucet – zona Dâmbovița), iluminatul ornamental al unor lăcașe de cult (Steaua), extinderea iluminatului public în mai multe zone din oraș etc.

Începând de anul viitor, reprezentanții consiliilor de cartier se vor întâlni trimestrial cu conducerea Primăriei Timișoara, pentru a analiza împreună stadiul de rezolvare a problemelor ridicate. De asemenea, va fi luată în calcul propunerea cetățenilor ca reprezentanții consiliilor să participe la recepția unor lucrări majore în cartiere.

Alte propuneri ale consiliilor de cartier au vizat demararea sau continuarea unor acțiuni socio-culturale (realizarea unor ghiduri ale cartierelor, sărbătorirea zilelor cartierului), în mai multe zone ale orașului (Cetate, Iosefin, Calea Martirilor, Blașcovici), pentru a promova caracteristicile fiecărui cartier în rândul locuitorilor și al turiștilor. Acțiunile de acest gen se vor derula fie cu sprijinul Casei de Cultură, fie al unor organizații neguvernamentale, urmând ca la sfârșitul acestui an să fie depuse proiectele pentru accesarea finanțării din partea Consiliului Local.

 

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 06.08.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13850405