Colaborare cu consiliul de cartier

În urma reamenajării și modernizării parcului Clăbucet, acesta a fost predat reprezentanților Consiliului Consultativ din zona Dâmbovița - Iosefin care s-au angajat să aibă grijă de el.

Accesul în parc se face între 8,00 – 22,00 pe perioada verii și între 10,00 – 20,00, în perioada de iarnă. Membrii consiliului de cartier vor avea grijă să închidă porțile de acces după orele de program și să supravegheze modul de exploatare al locului de joacă.

Despre lucrări

Reamenajarea parcului Clăbucet, efectuată în această toamnă, a constat în montarea de mobilier urban (55 bănci și 53 coșuri de gunoi), a unui gard împrejmuitor de peste 200 metri liniari lungime, cu mai multe intrări, din care o poartă de acces auto pentru situațiile de urgență. Echipamentele pentru locul de joacă sunt autorizate I.S.C.I.R. și sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani: ansamblu de cinci tobogane, tobogan spiral cu foișor, tobogane cu foișoare de înălțimi diferite, rotative, leagăne, mese de tenis, trenuleț, mașină tip Flinston's.

Ca o premieră în spațiile de joacă pentru copii din Timișoara, a fost amenajat un loc destinat părinților în vederea supravegherii, „Zodiac”, dotat cu bănci și coșuri de gunoi. Din cele 12 alveole, trei sunt amenajate ca și gropi cu nisip și nouă sunt gazonate, legăturile dintre ele făcându-se prin alei pavate cu cărămidă colorată.

Spațiu de relaxare

Pe lângă materialul dendrofloricol existent s-au plantat 60 arbori și arbuști rășinoși și 143 arbori și arbuști foioși, ornamentali prin flori și prin coloritul frunzelor (mesteceni, arbori de mătase, magnolii, arbori de lalea, clocotiș chinezesc, tei etc.), exemplare valoroase din punct de vedere ecologic și peisagistic, fiind creat un spațiu de odihnă și relaxare pentru toate vârstele. Pentru asigurarea menținerii și dezvoltării vegetației a fost montat un sistem de irigare prin aspersiune, alimentarea acestuia cu apă făcându-se de la un foraj propriu parcului. În primăvara anului 2007 urmează să fie definitivată amenajarea fântânii arteziene din centrul parcului, înconjurată de bănci și pergole. Suprafața gazonată este de 6547,74 mp, iar suprafața de alei amenajate cu pavele Onda este de 1150 mp.

Sport pentru cei mari

În vederea petrecerii timpului liber al copiilor de vârsta 10-18 ani, au fost amenajate două terenuri de sport cu porți pentru handbal și coșuri de baschet, acoperite cu pătură asfaltică, împrejmuite cu un gard înalt care să permită desfășurarea nestingherită a activităților sportive și cu porți de acces din parc la terenuri și între ele.

Lucrările de amenajare au fost executate de S.C. DRUFEC CONS CF S.R.L., iar susținerea financiară, în valoare de 270 000 lei RON, a fost suportată de către Primăria Timișoara.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517977