Întâlniri trimestriale

La începutul lunii aprilie a avut loc prima întâlnire între reprezentanții consiliilor de cartier și conducerea Primăriei Timișoara în vederea evaluării stadiului de rezolvare a propunerilor de investiții pe 2007.

După cum se știe, în luna octom-brie anul trecut fiecare consiliu consultativ de cartier a prezentat o listă cu propuneri prioritare de investiții pentru cartierul lor, pentru includerea în bugetul local pe 2007. Întâlnirea din aprilie a fost programată pentru a vedea stadiul de rezolvare a propunerilor de investiții formulate de aceștia.

Pentru o discuție eficientă s-a hotărât ca aceste întâlniri să fie trimestriale cu câte jumătate din numărul consiliilor de cartier. Astfel, la această primă întâlnire au participat reprezentanții a șapte consilii de cartier: Calea Lipovei, Plopi, Ciarda Roșie, Calea Șagului - Elisabetin – Odobescu, Calea Martirilor – Fratelia – Bălcescu, Ghiroda, Cetate.

Propunerile formulate anul trecut - vizând asfaltarea unor străzi, realizarea unor lucrări la canalizare, amenajarea de spații verzi și locuri de joacă, modernizarea iluminatului stradal, construirea unor terenuri de sport, reparații la școli - au fost evaluate la nivelul direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei, și acolo unde au existat condiții tehnice au fost luate în considerare la întocmirea listei de investiții pentru 2007. Din partea Primăriei Timișoara, la întâlnire au participat primarul Gheorghe Ciuhandu și directorii și șefii de servicii vizați de problemele ridicate de consilii.

Pentru Consiliile Consultative din Ciarda Roșie, Plopi, Ghiroda, prioritare sunt lucrările la introducerea rețelei de apă-canal, lucrare în curs de desfășurare.

Probleme rezolvate

Unele din situațiile menționate de reprezentanții Consiliilor de Cartier la întâlnirea din octombrie anul trecut au fost și rezolvate, altele aflându-se în curs de rezolvate. Astfel, la capitolul probleme soluționate se înscriu: îmbunătățirea iluminatului stradal în Plopi și în Ghiroda, s-au aplicat lucrări de corecție la arborii din zona Calea Martirilor, se lucrează la repararea trotuarelor din aceeași zonă, au fost amplasate plăcuțe cu nume de străzi în zona Ciarda Roșie, urmează să înceapă lucrările de reparații și reabilitări la Grădinița PP 6 din Ghiroda, în zona Consiliului Calea Șagului – Elisabetin – Odobescu de comun acord cu reprezentanții consiliului se va alege o locație pentru forarea unei fântâni, iar lucrările de amenajare a străzii Copernic din Calea Lipovei vor începe în scurt timp.

În ceea ce privește Parcul Copiilor a început scoaterea obiectelor din fier, din parc și se dorește ca din această toamnă să se înceapă instalarea de jocuri moderne și adecvate pentru copii.

Probleme de rezolvat

Una dintre situațiile aduse în fața executivului în timpul întâlnirii a fost cea a zonei UMT, unde riveranii solicită amenajarea unei piețe, asfaltarea străzilor și îmbunătățirea iluminatului public stradal.

Repararea trotuarelor și a străzilor rămâne una dintre cele mai stringente probleme, de aceea a și fost alocată cea mai mare sumă din buget pentru acest capitol.

Calendarul întâlnirilor viitoare

La nivelul municipalității s-a decis ca astfel de întâlniri de evaluare să fie organizate trimestrial la sediul Primăriei, pentru a monitoriza împreună cu reprezentanții consiliilor de cartier stadiul investițiilor propuse pentru fiecare zonă, în vederea stabilirii unei colaborări mai strânse între Primărie și cartiere.
Viitoarea întâlnire, cu celelalte șase consilii de cartier, este programată pentru luna iunie. Atunci vor veni: Freidorf, Mehala, Circumvalațiunii, Iosefin-Dâmbovița, Steaua – Fratelia, Calea Aradului.

În a doua parte a anului va fi schimbat modul de lucru și întâlnirile trimestriale vor fi organizate cu consiliile de cartier în funcție de orientarea față de canalul Bega: cele situate în nord și cele situate în sud.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13409667