Întâlniri ale consiliilor de cartier

Cetățenii din zona Calea Martirilor - Lidia - Piața Crucii s-au întâlnit recent cu reprezentanți ai Primăriei Întâlnirea a fost organizată de consiliul de cartier, coordonat de către președintele acestuia, Viktor Cserb.

Oamenilor le-a fost adus la cunoștință că în vara acestui an vor demara lucrările de canalizare pe Calea Martirilor, care vor dura circa două luni, traficul urmând a fi deviat pe rute ocolitoare. După încheierea acestor lucrări, la cererea consiliului de cartier, se va lua în calcul introducerea unei linii de transport în comun dinspre centrul orașului, pe Calea Martirilor, până la ieșirea din municipiu, pentru a deservi locuitorii din această zonă mărginașă a orașului. De asemenea, în perioada următoare se va organiza licitația pentru canalizarea străzilor Muncitorilor, Cehov și 1848, unde locuitorii au încheiate protocoale de colaborare cu Primăria pentru aceste lucrări.

Probleme ridicate

Cetățenii au mai solicitat introducerea unor sensuri unice pe strada Naturii, respectiv Balanței, precum și înființarea unor treceri de pietoni pe strada Lidia, propuneri care vor fi înaintate comisiei de circulație. S-a mai făcut referire la extinderea ilegală a unei construcții de pe Calea Martirilor, inspectorii Direcției Urbanism urmând să facă verificări la fața locului. De asemenea, reprezentantul Poliției Comunitare a preluat sesizările cetățenilor, printre care cele referitoare la parcarea ilegală a unor autovehicule pe domeniul public.

Organizarea de alegeri

Dat fiind că anul acesta mandatul de trei ani al conducerii multora dintre consiliile consultative de cartier expiră, se vor organiza alegeri pentru noi foruri de conducere. Asemenea alegeri au fost deja organizate în zona Circumvalațiunii, unde cetățenii și-au ales reprezentanții pentru următorii trei ani: președinte - Ioan Sîntea, secretar - Vasile Bradu și vicepreședinți - Mariana Florescu, Dumitru Mihnea și Niculae Manoleasa.

În data de 7 iunie, la ora 17,30, la Școala Generală nr. 15, se vor organiza alegeri pentru desemnarea conducerii consiliului de cartier din Steaua-Fratelia. O săptămână mai târziu, în 14 iunie, de la aceeași oră, la Colegiul Bănățean se vor întâlni cetățenii din Iosefin-Dâmbovița pentru a-și alege reprezentanții.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 15.05.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13678107