Întâlnirea cetățenilor din Iosefin-Dâmbovița

Membrii Consiliului Consultativ de Cartier au discutat cu reprezentanții Primăriei Timișoara despre problemele cu care se confruntă.

Consiliul consultativ de cartier Iosefin-Dâmbovița s-a întrunit luna trecută, pentru a discuta anumite probleme specifice cu reprezentanții Primăriei Timișoara. Au fost invitați la întâlnire, arhitectul Rudolf Graef, responsabil în cadrul proiectului de dezvoltare urbană "Reabilitarea prudentă și revitalizarea economică a cartierelor istorice din Timișoara”, și inginerul Ionel Băruță, reprezentant al Direcției Edilitare - Serviciul Energetic, din cadrul Primăriei Timișoara.

Consultanță gratuită

Iosefinul este unul dintre cele trei cartiere istorice din Timișoara vizat de proiectul comun al Primăriei Timișoara și al Societății Germane de Cooperare Tehnică. Aici sunt clădiri construite înainte de 1945, care au nevoie de măsuri de reabilitare corectă. Până acum, s-au desfășurat cursuri pentru arhitecți, ingineri și meseriași, cu scopul ca aceștia să deprindă metodele corecte de reabilitare a imobilelor. De asemenea, s-a acordat și se va acorda consultanță gratuită celor câteva zeci de asociații de proprietari interesate de reabilitarea imobilelor și care au depus cereri în acest sens.

Reabilitare termică

Reprezentantul Direcției Edilitare a făcut o prezentare a programului național de reabilitare termică, pe care Primăria Timișoara l-a demarat recent la modul concret, prin efectuarea auditului energetic la trei imobile din oraș.

Acestea beneficiază de finanțarea serviciilor de expertize, proiectare și eliberarea certificatului energetic, din fonduri guvernamentale. Urmează ca, pentru executarea lucrărilor aceștia, să beneficieze de două treimi din valoarea acestora. Prin bugetul local există posibilitatea de a se mai susține reabilitarea altor blocuri vechi, degradate.

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 08.04.2020
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13517997