Noi consilii consultative de cartier

Municipiul Timișoara a fost delimitat în 13 cartiere în anul 2001, în vederea arondării pe zone a consilierilor locali. Ulterior, în 2003, s-a aprobat constituirea consiliilor consultative de cartier în aceste zone. De la începutul anului 2004, în municipiul Timișoara s-au constituit 13 consilii consultative de cartier. Cetățenii și-au ales propriile organisme de conducere, care să îi reprezinte în relația cu administrația locală. Mandatul conducerii consiliilor de cartier este de trei ani, o dată cu trecerea acestei perioade urmând a se organiza alegeri pentru desemnarea de către membrii fiecărui consiliu a noilor foruri de conducere. Până în prezent, în cartiere s-au desfășurat zeci de întâlniri între cetățeni și reprezentanții administrației, urmare a acestora fiind rezolvate o serie de probleme legate de drumuri, apă și canalizare, parcuri și zone verzi, iluminat public etc. Trimestrial, au loc întâlniri între reprezentanții consiliilor de cartier și conducerea Primăriei Timișoara, pentru a fi monitorizate problemele ridicate de cetățeni și a fi evaluat modul în care investițiile propuse pentru fiecare cartier în parte sunt puse în practică.

O parte dintre zonele stabilite în anul 2001 pentru funcționarea consiliilor de cartier acoperă o suprafață foarte largă din municipiul Timișoara și sunt locuite de o populație numeroasă. Aceste zone cuprind mai multe cartiere diferite. Pentru o mai bună funcționare a consiliilor de cartier, prin Hotărârea nr. 267 din iulie a.c., Consiliul Local a decis reorganizarea pe zone a acestora. Astfel, centrul civic a fost arondat zonei Cetate. Vor funcționa, de asemenea, noi consilii consultative în următoarele zone: Tipografilor, Campus Universitar-Medicinei, zona Soarelui, Mehala, Ronaț și Blașcovici. În zonele nou-delimitate se vor organiza începând cu toamna aceasta întâlniri în care cetățenii își vor alege forurile de conducere. Consiliile de cartier nou-înființate urmează apoi să funcționeze în conformitate cu regulamentul aprobat de către Consiliul Local Timișoara prin Hotărârea nr. 29 din anul 2005.

Cele 18 zone din Timișoara în care se constituie Consilii consultative de cartier:

I .Consiliul consultativ de cartier Cetate - centru civic (zona Cetate - P-ța Unirii, P-ța Libertății, P-ța Victoriei, bd. C.D. Loga)

II. Consiliul consultativ de cartier Campus Universitar-Medicinei (zona Medicinei - Campus Universitar)

III. Consiliul consultativ de cartier Tipografilor (zona Tipografilor - Oituz – Piața 700)

IV. Consiliul consultativ de cartier Calea Sever Bocu (Sever Bocu - Viilor - Antene - I.I. de la Brad – UMT)

V. Consiliul consultativ de cartier Ghiroda Nouă (zona Kogălniceanu - Telegrafului - Dorobanților - Modern - Crișan – Ghiroda)

VI. Consiliul consultativ de cartier Plopi-Kuncz (zona Timocului - Tigrului - Lunei - Câmpului - Plopi - Kuncz - Platforma Ind. Buziașului)

VII. Consiliul consultativ de cartier Ciarda Roșie (zona Urseni - Venus - Ciarda Roșie)

VIII. Consiliul consultativ de cartier Zona Soarelui (zona Stadion - Spital ½ - Soarelui)

IX. Consiliul consultativ de cartier Calea Martirilor (zona Piața Crucii - Calea Martirilor – Spital ½ - Lidia)

X. Consiliul consultativ de cartier Calea Șagului (zona Elisabetin – Odobescu – Rusu Șirianu – Miloia ¾ - C. Șagului ¾)

XI. Consiliul consultativ de cartier Iosefin-Dâmbovița (zona Iosefin - Dâmbovița - Stația de Epurare - Solventul - Gara de Nord)

XII. Consiliul consultativ de cartier Freidorf (zona Parc Industrial - Polonă - Slavici - Freidorf – Andreescu)

XIII. Consiliul consultativ de cartier Steaua-Fratelia (zona Steaua - Fratelia - C. Șagului ¼ - Miloia ¼)

XIV. Consiliul consultativ de cartier Blașcovici (zona Blașcovici)

XV. Consiliul consultativ de cartier Ronaț (zona Ronaț)

XVI. Consiliul consultativ de cartier Mehala (zona Balta Verde - Circumvalațiunii I - M. cel Bătrân - Mehala II - Zona de locuințe Ovidiu Balea)

XVII. Consiliul consultativ de cartier Circumvalațiunii (Circumvalațiunii II, III, IV - Bucovina - Gr. Alexandrescu – Torontalului)

XVIII. Consiliul consultativ de cartier Calea Aradului (zona Calea Aradului Vest - Calea Aradului Est)

 

Galerie Foto Evenimente
Inaugurarea pasajului subteran Michelangelo
06 August 2015
 
Pasajul Michelangelo, unul dintre cele mai importante și complexe proiecte de infrastructură derulate de municipalitate în ultimii ani, a fost deschis circulației
Video / Declaratii / Interviuri
Spectacol de muzică, apă și lumini pe Bega
24 Iulie 2012
 
Una dintre prioritățile pe patru ani ale actualului Executiv al Primăriei este și crearea unui sistem de muzică, apă și lumini pe Bega
Newsletter

Ultima actualizare: 27.11.2019
Numar de utilizatori unici: 98284
Numar de afisari: 13397517